0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

POTOP ORLOVA U KATARU: Nemoćno izdanje Srbije, kraj za Piksija i ekipu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.22 u 21:59

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom razvršila učešće na Mundijalu!

Raspored 3. kola G grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru spojio je nacionalne selekcije Srbije i Švajcarske. Već nakon održanog žreba moglo se pretpostaviti da će utakmica 2. decembra na stadionu ‘974‘ u Dohi odlučivati o imenu učesnika nokaut etape na Mundijalu. Analitičari su ovog puta bili u pravu, jer su se njihove tvrdnje obistinile. U terminu od 20 časova, predvođeni sudijom Federikom Rapaljanijem, akteri obe ekipe istrčali su na teren. Nažalost, ekipa koja nastupa pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija je završila svoje učešće na Svetskom prvenstvu. Orlovi su poraženi od Švajvcarske rezultatom 2:3 i tako su elimisani sa prestižnog turnira. Malo ko je mogao da poveruje u ovakav scenario, gde je Srbija osvojila samo jedan bod na tri odigrana duela.

FOTO: STARSPORT

U drugom susretu iste grupe Kamerun je napravio senzaciju i savladao Brazilce, ali to nije bilo dovoljno za osminu finala.


Standings provided by Sofascore

Već u 25. sekundi meča Švajcarci su imali dve idealne prilike za vođstvo, ali Vanja Milinković-Savić je briljirao u oba navrata i sprečio rano slavlje protivnika.

Srbija je potom preuzela incijativu. Orlovi su izašli visoko i kombinovali su na protivničkoj polovini. Korner je u 4. minutu izborio i izveo Dušan Tadić, koji igra 94. utakmicu u dresu nacionalnog tima. Najviši u skoku bio je Nikola Milenković, ali lopta je završila pored gola.

Igrao se 11. minut kada je Andrija Živković poslao pravu ‘lepoticu’ preko 20 metara udaljenosti. Nismo imali sreće jer je lopta pogodila stativu, a Mitrović i Vlahović nisu uspeli da pokupe odbitak.

FOTO: STARSPORT

Prvi žuti karton na utakmici ‘zaradio’ je Vidmer u 15. minutu, kada je nesportski zaustavio Filipa Kostića koji je hitro ‘gazio’ ka golu. Ofanzivac Juventusa je neretko pravio probleme po levoj strani terena. Vidmer se konstantno mučio u nameri da ga zaustavi.

U momentima kada je Srbija dominirala u polju ‘pukla’ je kontra na drugoj strani. Gužvu u kaznenom prostoru naše selekcije iskoristio je Đerdan Šaćiri, koji je matirao VMS udarcem levom nogom. Lopta je na putu ka golu pogodila Strahinju Pavlovića i promenila smer kretanja.

Tandem Tadić-Mitrović je proradio kada je to bilo najpotrebnije! Kapiten je probio i poslao perfektan centaršut u 26. minutu, a Mitrogol je uradio ono što najbolje zna – savladao protivničkog golmana. Fenomelan udarac glavom našeg napadača ostavio je ukopanog u mestu golmana Švajcarske.

Vrhunsku šansu propustio je strelac pogotka za Švajcarsku reprezentaciju, Đerdan Šaćiri, u 30. minutu duela. Prihvatio je odličnu dugu loptu Rodrigeza i istrčao sam pred Milinković-Savića, Pavlović ga je ispratio, a Šaćiri je šutirao pored stative u bliži ugao.

Ruben Vargas je izuzetno grubo i bez razmišljanja faulirao Andriju Živkovića u 35. minutu i tako postao drugi Švajcarac sa žutim kartonom.

Magija Dušana Tadića je ponovo došla do izražaja u 35. minutu susreta. Maestralno je proigrao Dušana Vlahovića, a golgeter Juventusa je u svom maniru zatresao mrežu rivala.

Neverovatne greške u defanzivi naše ekipe kaznili su protivnici ponovo u finišu prvog poluvremena. Vidmer je ostao sam i ubacio je u srce peterca loptu, koju je Embolo samo prosledio u naš gol.

Rapaljani je na isteku 47. minuta pokazao prvu javnu opomenu za našu reprezentaciju. Žuti karton je dobio Sergej Milinković-Savić.

Katastrofalno je počelo drugo poluvreme za našu selekciju. Embolo je dugo čuvao loptu među našim štoperima, istu je vratio Šaćiriju, koji je ‘zavrnuo’ centaršut u kazneni prostor. Kratka kombinacija tandema Vargas – Frojler donela je vođsvto Švajcarskoj drugi put na utakmici.

Selektor Srbije je u 55. minutu reagovao dvostrukom izmenom. Izašli su Vlahović i Veljković, a ušli su Nemanja Gudelj i Luka Jović.

Strahinja Pavlović je sprečio kontranapad rivala u 56. minutu i zbog toga je opomenut žutim kartonom, drugim za njega na ovom šampionatu.

Zapretila je Srbija u 60. minutu. Luka Jović je odlično iskontrolisao loptu, umirio je i poslao povratnu u kazneni prostor. Namestio se Dušan Tadić, ali lopta mu je prešla preko noge i završila je iznad prečke.

Vrlo sporna sudijska odluka viđena je u 65. minutu. Mitrović je pao u šesnaestercu nakon kontatka sa protivnikom, ali sudija je samo odmahnuo rukom. Potom su usledile uvrede i provokacije Džake i Šaćirija, gde je ubrzo reagovala cela ‘klupa’ Srbije.

Stojković je u 78. minutu spremio dvostruku izmenu. Ofanziva je osvežena ulaskom Nemanje Radonjića i Filipa Đuričića, a meč je ranije završen za Dušana Tadića i Andriju Živkovića.

Srbija je bile nemoćna do kraja utakmice. Gotovo da ništa nismo videli od naše reprezentacije u drugom poluvremenu ovog susreta. Kreativnost u veznom redu je izostala u potpunosti, pogotovo nakon čudnih izmena koje je načinio Dragan Stojković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter