1
Evroliga

Jordan Loyd (R) and Dragan Bender Euroleague-Crvena Zvezda v Maccabi Beograd, 01.04..2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NEKADAŠNJI 4. PIK NA DRAFTU STIŽE U EVROLIGU: U trku za njegov potpis se uključili i ‘crveno-beli’ nakon povrede bitnog igrača!

Objavljeno: 02.12.22 u 19:13

Predviđala mu se dosta ozbiljnija karijera ‘preko bare’.

Hrvatski centar, rodom iz Bosne i HercegovineDragan Bender uskoro bi mogao da zaigra u Evroligi. Za usluge 213cm visokog košarkaša zainteresovani su Virtus iz Bolonje i Monako. Klub iz Kneževine uključio se u trku nakon stravične povrede Brauna, pa im je potrebno pojačanja na visokim pozicijama.

Iako je visok 213cm, Bender podjednako dobro igra na obe krilne pozicije, odličan je šuter i njegova igra zasniva se pre svega na sjajnim napadačkim kvalitetima. Na draftu 2016. godine biran je kao 4. pik, nastupao je za Finiks, Milvoki i Golden Stejt, odigrao 187 utakmica i u proseku beležio iznad pet poena i nešto manje od četiri skoka.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter