0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

MITROGOL I VLAHOVIĆ GOLOVIMA ISPRAVLJAJU GREŠKE DEFANZIVNE LINIJE: Švajcarci sve kažnjavaju, Embolo doneo izjednačenje! (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.22 u 20:49

Kiša golova u Kataru!

Tačno u 20 časova na travnatu podlogu velelpnog ‘974‘ stadiona u Dohi izašli su reprezentativci fudbalskih selekcija Srbije i Švajcarske. Sudija Federiko Rapaljani je delegiran od strane krovne planetarne fudbalske organizacije (FIFA) da deli pravdu na odlučujućem susretu grupe G na Svetskom prvenstvu. Sudbina oba nacionalna tima biće poznata nešto pre 22 časa, kada ćemo saznati ko nastavlja takmičenje u Kataru, a ko se pognute glave vraća kući. Cela Srbija je uverena da će Orlovi uspeti da naprave očekivan rezultat i osvoje neophodna tri boda.

Nakon 45 minuta lavovske borbe rezultat je 2:2. Mnoštvo uspona i padova obeležilo je prvi deo utakmice.

Već u 25. sekundi meča Švajcarci su imali dve idealne prilike za vođstvo, ali Vanja Milinković-Savić je briljirao u oba navrata i sprečio rano slavlje protivnika.

Srbija je potom preuzela incijativu. Orlovi su izašli visoko i kombinovali su na protivničkoj polovini. Korner je u 4. minutu izborio i izveo Dušan Tadić, koji igra 94. utakmicu u dresu nacionalnog tima. Najviši u skoku bio je Nikola Milenković, ali lopta je završila pored gola.

Igrao se 11. minut kada je Andrija Živković poslao pravu ‘lepoticu’ preko 20 metara udaljenosti. Nismo imali sreće jer je lopta pogodila stativu, a Mitrović i Vlahović nisu uspeli da pokupe odbitak.

Prvi žuti karton na utakmici ‘zaradio’ je Vidmer u 15. minutu, kada je nesportski zaustavio Filipa Kostića koji je hitro ‘gazio’ ka golu. Ofanzivac Juventusa je neretko pravio probleme po levoj strani terena. Vidmer se konstantno mučio u nameri da ga zaustavi.

U momentima kada je Srbija dominirala u polju ‘pukla’ je kontra na drugoj strani. Gužvu u kaznenom prostoru naše selekcije iskoristio je Đerdan Šaćiri, koji je matirao VMS udarcem levom nogom. Lopta je na putu ka golu pogodila Strahinju Pavlovića i promenila smer kretanja.

Tandem Tadić-Mitrović je proradio kada je to bilo najpotrebnije! Kapiten je probio i poslao perfektan centaršut u 26. minutu, a Mitrogol je uradio ono što najbolje zna – savladao protivničkog golmana. Fenomelan udarac glavom našeg napadača ostavio je ukopanog u mestu golmana Švajcarske.

Vrhunsku šansu propustio je strelac pogotka za Švajcarsku reprezentaciju, Đerdan Šaćiri, u 30. minutu duela. Prihvatio je odličnu dugu loptu Rodrigeza i istrčao sam pred Milinković-Savića, Pavlović ga je ispratio, a Šaćiri je šutirao pored stative u bliži ugao.

Ruben Vargas je izuzetno grubo i bez razmišljanja faulirao Andriju Živkovića u 35. minutu i tako postao drugi Švajcarac sa žutim kartonom.

Magija Dušana Tadića je ponovo došla do izražaja u 35. minutu susreta. Maestralno je proigrao Dušana Vlahovića, a golgeter Juventusa je u svom maniru zatresao mrežu rivala.

Neverovatne greške u defanzivi naše ekipe kaznili su protivnici ponovo u finišu prvog poluvremena. Vidmer je ostao sam i ubacio je u srce peterca loptu, koju je Embolo samo prosledio u naš gol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter