0
Katar 2022

Foto: Twitter/@Uruguay

KAKVIH 45 MINUTA U GRUPI H: Urugvaj nadomak prolaza! (FOTO)

Objavljeno: 02.12.22 u 16:53

Završena su prva poluvremena utakmica poslednjeg kola grupe H na Mundijalu u Kataru.

Prvih 20 minuta na meču između Gane i Urugvaja, protekli su u odmeravanju snage obe ekipe. Kada je delovalo da ćemo gledati 45 minuta bez uzbuđenja, krenuo je prvi šou na terenu. Reagovala je VAR soba za situaciju iz 17. minuta, pa je glavni arbitar pokazao na belu tačku, jer je utvrđeno da se igrač Gane nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Odgovornost je preuzeo Aju, a Raćet se iskupio za skrivljen jedanaesterac i apsolutno podigao moral svojoj ekipi, koja je tek tada krenula da igra fudbal.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

Krenuo je Urugvaj nakon ove situacije da napada svim snagama, a to mu se vrlo brzo isplatilo. U 26. minutu je jako nezgodan udarac ka golu Gane uputio kapiten, Luis Suarez, Ati je intervenisao, ali samo na kratko, jer se lopta odbila do De Araskaete, koji se poklonio i doneo vođstvo svojoj ekipi. Samo 6 minuta kasnije, videli smo najlepšu akciju na meču i sigurno jednu od lepših u dosadašnjem toku Mundijala. Suarez je sjajnom asistencijom pokazao da još uvek može da igra na visokom nivou, a De Araskaeta došao do svog drugog gola na meču.

Sa druge strane, meč između Portugala i Južne Koreje je startovao ranim golom Portugalaca, a u 5. minutu je bio precizan Rikardo Orta. Međutim, kao što se i očekivalo, videli smo odgovor Južne Koreje, kojoj treba pobeda za prolaz grupne faze. U 27. minutu je nakon gužve u šesnaestercu nakon prekida rezultat poravnao Jang-Gvon Kim, a sa ovim rezultatom se i otišlo na pauzu.

Ova grupa je gotovo identična kao i grupa G, u kojoj se nalazi naša reprezentacija, a Urugvaj je ekipa koja je bila u istoj situaciji kao i Srbija uoči poslednjeg kola. Što se kalkulacija tiče, jedina razlika je u tome da ukoliko bi Južna Koreja slavila sa golom prednosti protiv Portugala, Urugvaj bi morao da pobedi sa 3 gola razlike Ganu.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter