0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

EMBOLO PONOVO PRORADIO: Evo kako je Švajcarska došla do izjednačenja u finišu prvog dela igre! (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.22 u 21:07

Treće, ujedno i odlučujuće kolo grupne faze Svetskog prvenstva donelo nam je duel istorijskog značaja između nacionalnog tima Srbije i selekcije Švajcarske. Utakmica na stadionu ‘974‘ u Dohi počela je u 20 časova, kada je sudija Federiko Rapaljani dao znak za start nadmetanja dve evropske ekipe. Kada je u pitanju naša reprezentacija računica je kristalno jasna. Jedina opcija koja donosi uspeh je trijumf. Piksi i ekipa pobedom traže prolaz u eliminacionu etapu turnira i osvetu za poraz od Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, četiri godine unazad.

Posle 45 minuta nadmetanja rezultat je 2:2. Meč pun uzbuđenja ukrasilo je mnoštvo golova, ali nažalost dva su završila iza leđa našeg čuvara mreže.

Povela je Švajcarska u ranoj fazi meča preko Šaćirija, a na drugoj strani je stigao ekspresan odgovor u vidu golova Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Srbija je imala rezultat koji je vodi u nokaut fazu prestižnog turnira, ali je ponovo bio evidentan veliki pad u igri. Takve oscilacije još jednom su nas koštale primljenog pogotka.

Šaćiri je sjajno proigrao Vidmera, bek je ostao sam i uočio je odličnu kretnju svog saigrača iz napada. Brzonogi Bril Embolo je pobegao našim defanzivcima i obavio lakši deo posla u 44. minutu, kada je loptu samo ‘ćušnuo’ u prazan gol.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter