1
Košarka

Nikola Jokic Israel - Serbia, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Izrael - Srbija 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

AMERIKANAC VERUJE U JOKIĆEVU TREĆU MVP NAGRADU: Poznati analitičar objasnio svetu – „Hoćemo li pričati o Jokiću?!“

Objavljeno: 02.12.22 u 11:34

Objasnio je svoje reči.

Poznati američki novinar i analitičar Bil Simons, pričao je o kandidatima za najkorisnijeg igrača NBA lige. Iako možda statistički nije na nivou iz prethodne dve MVP sezone, Nikola Jokić je i dalje izuzetno dominantan, što je Simons zaključio.

– Jokić je toliko dominantan kada je na parketu, a kada nije u igri, to je katastrofa. Ako gledate statistiku na 100 poseda, razlika je 30 poena kada on igra. Mislim da je moguće da osvoji po treći put MVP nagradu – počeo je Simons.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je istakao da se Jokić nikako ne sme izgubiti iz vida kada je u pitanju ova nagrada.

– Ljudi pričaju o (Džejsonu) Tejtumu, Luki (Dončiću), Stefu (Kariju) Janisu (Adentokumbu), ali nemojte da izgubite iz vida Jokića. Možda se ‘probudimo’ u januaru, a Denver bude imao skor 27-11, ili 29-9. I onda ćemo reći: ‘Čekaj, hoćemo li pričati sada o Jokiću?’. Reći ću ovo, on je igrač sa kojim je najzabavnije igrati osim možda Stefa Karija. On stvarno, stvarno čini druge oko sebe boljima, svi imaju korist od njega – zaključio je ovaj analitičar.

1
0

1 Komentara

  1. Da je sam Bog,ne bi mu dali po treći put to priznanje iako statistika neumoljivo kaže da je No1!NBA je komercijalni šou program i treba im neko „korisniji“.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter