0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PONOSNA NA SVOG REPREZENTATIVCA: Eraković u elitnom društvu, iza sebe ostavio Martineza, Gabrijela i mnoge velikane!

Objavljeno: 01.12.22 u 18:50

Podatak koji raduje sve zaposlene na ‘Marakani’, ali i sve navijače crveno-belih!

-Nema dileme da je Strahinja Eraković jedan od najboljih srpskih štopera, a iz dana u dan se to sve više dokazuje, pa se tako defanzivac rođen 2001. godine našao u samom kremu Lige Evrope.

Naime, Eraković je u šest utakmica osvojio 49 lopti, po čemu se nalazi na visokoj trećoj poziciji u drugom po redu najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Od njega su bili bolji samo Kristijan Burges iz Union Berlina sa 53 i Mark Bartra sa 52 osvojene lopte. Ostavio je tako Eraković iza sebe eminentne defanzivce poput Lisandra Martineza (Mančester Junajted), Gabrijela (Arsenal), Krisa Smolinga (Roma), Matijas Gintera (Frajburg)… Ipak, nije to jedini segment igre u kom je talentovani štoper blistao.

Eraković je u šest utakmica imao 14 intervencija, četiri puta je izblokirao loptu, a tri puta je uspešno intervenisao klizećim startom. Prinuđen da akciju zaustavi faulom bio je osam puta, dok je na njega nepropisno startovano jednom manje. Neretko su od Erakovića kretale i napadačke akcije crveno-belih tima, pa mu tako uspešnost dodavanja iznosi 85 posto. Čak 214 pasova je uspešno distribuirao, a lopta je u njegovom posedu bila 321 put. – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter