0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

PIKSI PORUČUJE: „Ne čitam komentare – nema pobede ako ne napadnete!“

Objavljeno: 01.12.22 u 14:25

Spremni su.

Fudbalska reprezentacija Srbije sprema se za meč odluke na Svetskom prvenstvu u Kataru. Orlovi će u petak od 20 časova napasti Švajcarce i tražiti pobedu.

Do sada, nije Srbija blistala. Poraz od Brazila, 2:0, i potpuno neočekivani remi sa Kamerunom – 3:3.

Dragan Stojković Piksi konferenciju započeo rečima da se ne bavi niti čita kritike.

Verujte, ako hoćete, ništa nisam pričao, ni čitao. Verujem da je bilo kritika, ali nisam se njima bavio, niti imao vremena… – započeo je Piksi.

Ponovio je po ko zna koji put da je opredeljenje Srbije da igra ofanzivno i napadački.

Ne možete da pobedite ako ne napadate! Naše opredeljenje je da igramo napadački fudbal, ali da ne zaboravljamo da se branimo. Znamo da je Švajcarska dobro organizovana ekipa, koja jako dobro zna da se brani, ima devetoricu igrača u malom prostoru, teško je probiti njene linije odbrane. Međutim, fudbal je igra strpljenja, inteligencije, driblinga. Mnogo faktora može da odluči. Da biste pobedili, morate da napadate. – ističe selektor.

Zdravstvena situacija je dobra, konačno – svi su spremni.

– Za razliku od pre nekoliko dana stanje je dobro, svi igrači su spremni, radili su trening, osećaju se dobro i na raspolaganju su za utakmicu. – rasterećeno je potvrdio Stojković.

Pričao je i Vlahoviću, stanje je mnogo bolje.

Vlahović je spreman, njegovo stanje je neuporedivo bolje nego što je bilo kada smo došli u Dohu. Biće u konkurenciji za tim, ali ne mogu da kažem da li će igrati, bilo bi neozbiljno da govorim o sastavu, to nijedan trener ne radi. – kazao je Piksi.

FOTO: STARSPORT

Radilo se na ofanzivnom delu igre, ali nije zapostavljena ni defanziva koja je Srbiju dosta koštala u duelu sa Kamerunom. Novinare je zanimalo sa koliko napadača planira da napadne Švajcarce.

Jedan, dvojica ili trojica napadača, to ćete videti sutra. Sve opcije su tu. Radili smo poslednja dva dana u taktičkom smislu nešto što mislim da je trebalo da se uradi, ne samo u ofanzivnom delu, nego i u defanzivi da se naprave neke korekcije da nam se ne bi ponovile greške koje su nas koštale pobede protiv Kameruna. Taj rezultat je došao isključivo kao plod naših kikseva. Srbija otkako sam ja selektor bazira igru na timskom duhu, timskoj igri. Nastavićemo tako. – zaključio je Dragan Stojković.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter