0
Katar 2022

Foto: Twitter/@FIFAWorldCup

JAPAN JE SENZACIJA MUNDIJALA: Nemačka drugi put za redom završava takmičenje u grupi! (FOTO)

Objavljeno: 01.12.22 u 21:54

Nemci su uradili sve što je do njih, pobedili su sa dva gola razlike, ali je Španija zakazala pa je tako Japan sa prve, a Crvena furija sa druge pozicije prošla grupu E Mundijala.

Japan je došao do još jednog preokreta protiv velikana na Mundijalu, a ovoga puta bili su bolji od Španije rezultatom 2:1. Na fenomenalan način je Španija krenula, pa je na centaršut Aspilikuete sjajno reagovao Alvaro Morata i zatresao mrežu Japana u 11. minutu. Sa ovim rezultatom se i otišlo na pauzu, iako su Španci imali priliku da dupliraju rezultat u nekoliko navrata.

Na startu prvog poluvremena videli smo preokret za svega 6 minuta. Prvo je Doan sjajnim šutem poravnao, a onda u 51. minutu Tanaka postavio, ispostaviće se konačan rezultat. Reagovala je i VAR soba, ali su utvrdili da lopta nije prešla granice terena prilikom centaršuta Mitome. Do kraja meča je Španija napadala, ali nije uspela da izjednači, pa je tako Japan izašao kao pobednik grupe.

Silovito su Nemci ušli u utakmicu, jer je odmah na startu Musijala imao odličan prodor i udarac, koji je sjajno odbranio Kejlor Navas. Nisu mogli Kostarikanci da izbegnu scenario iz 10. minuta kada je Raum pogodio u trepavicu Gnabrija, a ovaj naciljao malu mrežicu i pogodio za 1:0. Do kraja poluvremena videli smo mnoštvo prilika za Nemce, a u glavnim ulogama su bili Gnabri i Musijala, ali se na pauzu otišlo sa jednim golom prednosti za Pancere. 

NAJNOVIJE IZ KATARA:

U drugom poluvremenu Kostarika je napravila preokret i povela sa 2:1. Za to su bili zaslužni Tejada i Pablo Vargas, koji su pogađali u 58, odnosno 70. minutu. U tim trenucima na prve dve pozicije došla su dva autsajdera, Japan je bio na prvom, a Kostarika na drugom mestu! Ipak, Nemci su dali sve od sebe i ostvarili pobedu od 4:2 i trebalo im je samo da Španci izjednače protiv Japana, kako bi prošli dalje, ali to se nije desilo. Dvostruki strelac za Nemačku je bio Haverc, a konačan rezultat je postavio Filkurg u 89. minutu meča.

Nemačka je tako drugi put zaredom završila učešće na Svetskom prvenstvu već u grupnoj fazi. 2018. u Rusiji joj se to desilo nakon 80 godina.

Standings provided by Sofascore

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter