0
Katar 2022

Navijaci supporters fan fans Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Brazil and Serbia, 24. Novembar 2022 foto: STARSPORT

PRAZNI STADIONI, A IZVEŠTAJI GORE: Ipak ne lažu za brojke, postoji logično objašnjenje! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.22 u 18:42

Evo šta je u pitanju.

Da li ste se zapitali kako na tribinama u Kataru ima više publike nego što je kapacitet stadiona? I to sve pored činjenice da je na velikom broju utakmica stadion imao dosta praznih mesta.

Razlog je jednostavniji nego što mislite! Ne, nisu vlasti u Kataru tako naivne da lažu o brojkama! Jednostavno, stadioni primaju više mesta nego što je FIFA objavila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MerkurXtip (@merkurxtip.rs)

Katarci su “ispoštovali” Fifine zahteve ali su otišli korak dalje i napravili još više mesta od zahtevanog maksimuma! Tako, na primer, stadion Lusail, na kom je Srbija igrala protiv Brazila, zapravo prima skoro 90 umesto prijavljenih 80 hiljada navijača!

A da bi se dodatno objasnio odnos praznih mesta i prijavljene posete, FIFA je rekla da računa samo broj prodatih karata, a ne koliko ljudi je zapravo ušlo na stadion.

A šta vi mislite – istina ili samo pokušaj izvlačenja situacije?

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter