0
Katar 2022

FOTO: Twitter/Socceroos

NEVEROVATAN RASPLET GRUPE D: Australija pobedila Dansku za nokaut fazu, Tunis iznenadio Francusku! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.22 u 17:57

Ovo su utakmice odluke.

U okviru treće runde Grupe D na Svetskom prvenstvu u Kataru, od 16 časova odigrale su se dve utakmice. Fudbaleri Australije, plasirali su se u nokaut fazu, sa druge pozicije, tako što su savladali selekciju Danske sa 1:0. Na drugoj strani, Tunis je takođe iznenadio Francusku i trijumfom identičnim rezultatom, završio je Mundijal.

Australija – Danska

PRVO POLUVREME:

Duel između Australije i Danske, direktno će odlučiti ko to ide u nokaut fazu. Dancima je pobeda neophodna, dok bi Australija uz bod, zadržala drugu poziciju.

Samim tim, od početka utakmice, Danci su bili agresivni, sa željom da što pre zatresu mrežu Kengura. U 12. minutu, pokušao je Jensen sa desne strane, dok je na pravom mestu bio Rajan.

U 19. minutu, Danska je imala opasan napad. Mele je probio po levoj strani, centrirao je pred sam gol Australije, golman Kengura se nije baš najbolje snašao, ali je na kraju opasnost otklonjena.

Nakon 10 minuta, na delu smo videli fantastičnog Miloša Degeneka. On je sa dve odlične intervencije otklonio nove napade Danske. Ipak, Australijanci su očigledno odlučili da se brane, čemu svedoči i posed, koji je u ogromnoj meri na strani skandinavske selekcije.

U 35. minutu i Kenguri su imali određenu šansu, kada je Kaziri šutirao, ali je Mandanda otklonio opasnost.

DRUGO POLUVREME:

Već na startu drugog dela igra, Australija je imala solidnu priliku. Prodor po levoj strani, doneo je prednost Kengurima, ali je Irvin nakon povratne lopte, sa oko 15 metara prebacio gol Danske.

Odlučnost Australije u nastavku igre, došla je na naplatu vrlo brzo. Kenguri su došli do vođstva u 61. minutu. Leki je napravio nekoliko sjajnih poteza i tako postavio rezultat 1:0 u korist njegove selekcije.

Nakon gola Australije, Danska zaista nema šta da čeka, pa su krenuli u potpunu ofanzivu. Australija uz rezultat 1:0, sigurno ide dalje, pa će pokušati da sačuva svoju mrežu.

Danci iako dominiraju što se tiče poseda lopte, ipak ne uspevaju da stvore neku ozbiljniju šansu i pretnju po gol Rajana. Ipak, treba posebno napomenuti dobru odbranu Australije, koja će na kraju možda biti i ključna za prolaz dalje.

Bah je u 88. minutu mogao da donese izjednačenje Danskoj i tako možda izbaci obe ekipe sa Mundijala, ali je šutirao pored gola. Nakon nekoliko minuta, ponovo je odbrana Australije sjajno intervenisala i sačuvala svoju mrežu.

U završnici meča, pred gol Kengura, došao je i Šmajhel, ali ni to nije bilo od pomoći, pa je Australija uz pobedu od 1:0 prošla u nastavak takmičenja.

VESTI O MUNDIJALU:

Francuska – Tunis

PRVO POLUVREME:

Već na samom startu meča, veliki šok za Francuze. Tunis je postigao pogodak u 8. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. Gadri je nakon slobodnog udarca zatresao mrežu favorizovanih Evropljana, a VAR provera, utvrdila je da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tunis je i u nastavku igrao hrabro, pokušavali su da zadrže loptu u svom posedu što je više moguće. U 25. minutu, nakon kontranapada Francuske, Koman je dobio loptu, ali je njegov udarac završio pored gola.

I u nastavku utakmice, Tunis je nastavio sa pritiskom, ali ozbiljnijih prilika nije bilo na obe strane.

Francuska u prvom poluvremenu nije uspela da uputi nijedan šut u okvir gola Tunižana.

DRUGO POLUVREME:

Pogodak za Tunis postigao je kapiten Kazri, u 58. minutu sa ivice šesnaesterca. On se maltene prošetao do kaznenog prostora i onda u padu savladao golmana Tunišana. Rezultat je sada 1:0, ali će Tunisu trebati povoljan rezultat iz susreta Australije i Danske, gde su Kenguri poveli.

Selektor Francuske Didije Dešan, morao je brzo da raguje, a na teren je ušao Kilijan Embape. Francuska očigledno želi da pojuri preokret na ovoj utakmici.

U 73. minutu u igru ušao Grizman, pritisak na odbranu Tunisa je povećan na maksimum, ali za sada, Francuzi ne uspevaju da postignu pogodak.

U 90. minutu, Muani je imao solidnu poziciju, pokušao je da ugrozi gol Tunisa, ali je lopta otišla malo pored.

Do pogotka za izjednačenje, Francuska stiže u 98. minutu, kada je Grizman zatresao mrežu Tunisa. Ipak, taj gol je poništen pa je rezultat ostao 1:0.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter