0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

FIFA JE ODLUČILA! OD SVIH SUDIJA BAŠ ON DELI PRAVDU U PETAK: Švajcarci ovog arbitra pamte samo po dobru! (FOTO)

Objavljeno: 30.11.22 u 21:23

Sajdžije zadovoljne izborom sudije!

Kompletna fama oko Svetskog prvenstva u Kataru vezana za nacionalnu selekciju Srbije staje u jedan dan. Orlovi će u petak u direktnom okršaju za plasman u nokaut fazu odmeriti snage sa reprezentacijom Švajcarske. Računica je kristalno jasna. Samo trijumf i tri osvojena boda Srbiju
vode u narednu etapu prestižnog turnira.

FIFA je dva dana uoči derbija naše grupe donela odluku ko će deliti pravdu na ovom susretu. Na svu sreću kada je naša selekcija u pitanju, ovog puta to neće biti nemački arbitar, Feliks Brih, koji je direktan krivac za neuspeh Orlova na prethodnom Mundijalu u Rusiji. Brih je tada ‘presudio’ Srbiji upravo greškama, slučajnim ili namernim, na meču sa istim rivalom.

Sada nije reč o Brihu, ali definitvno jeste o čoveku kojeg Švajcarska pamti samo po dobru. Ulogu glavnog arbitra u petak, od 20 časova, obavljaće Fernando Rapaljini. Argentinski 44-godišnji stručnjak je na Mundijalu već sudio jedan susret, između Maroka i Hrvatske koji je završen bez pogodaka (0:0).

Rapaljani je poznat po velikom broju žutih kartona koje dodeljuje na mečevima u nacionalnom prvenstvu Argentine. Prosečno je pokazivao šest javnih opomena po utakmici, a na 28 susreta je isključio čak šest fudbalera.

Švajcarci Rapaljanija pamte samo po dobru, jer je na Evropskom prvenstvu 2021. godine
delio pravdu na njihovom duelu sa Francuskom. Dogodilo se veliko iznenađenje i Švajcarska je eliminacijom aktuelnog svetskog šampiona u osmini finala ostvarila najveći uspeh na Evropskom prvenstvu. Sajdžije su nakon regularnih 3:3 slavile nakon izvođenja penala.

Rapaljaniju će u petak pomagati sunarodnici Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega.

12
18

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter