0
Evroliga

head coach Ergin Ataman Efes v Crvena Zvezda during the Euroleague match at Sinan Erdem Sports Hall on October 07, 2022 in Istanbul, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

EVROLIGA KAZNILA ATAMANOV EFES: Moraće da plate 20 hiljada evra zbog dva treninga dnevno!

Objavljeno: 30.11.22 u 18:14

Sve zbog kršenja dogovorenih odredbi.

Košarkaški klub Anadolu Efes, moraće da plati 20.000 evra, zbog toga što su kršili odredbu ELPA – unije igrača Evrolige. Naime, tokom proteklog duplog kola u Evroligi, Efes je nekoliko turskih igrača ostavio u Istanbulu. Oni su tada imali dodatne treninge, a ostali, bili su na mečevima protiv Milana i Virtusa.

ELPA je sa Evroligom ranije dogovorila da drugi trening u istom danu nije dopušten ako ekipa ima dve ili više zvaničnih utakmica te nedelje. Naravno, ako se desi da u sedmici ekipa ima manje od dve utakmice, onda je taj drugi trening dozvoljen jednom nedeljno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako ti igrači koji su trenirali, nisu putovali u Italiju, Efes je ovim prekršio ugovor i zbog toga će morati da plati ovu cifru. na sve to odgovorio je trener Efesa Ergin Ataman.

Samo igrači koji su van forme moraju više da rade. Ovo je pravilo sporta. Sportisti ne mogu da održe formu bez treninga. Igrači koji ove nedelje nisu igrali u Evroligi ostali su u Istanbulu i pratili su intenzivan program treninga. Međutim, ima onih koji su uznemireni zbog toga. Posebno je uznemireno Udruženje igrača Evrolige. Pokrenuli su istragu protiv nas zbog držanja ovih igrača ovderekao je Ataman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter