0
Katar 2022

FOTO: Twitter/Socceroos

BEZ GOLOVA NA POLUVREMENU: Danska svim silama napada Australiju, Tunis u egalu sa Francuskom!

Objavljeno: 30.11.22 u 16:48

Ovo su utakmice odluke.

U okviru treće runde Grupe D na Svetskom prvenstvu u Kataru, od 16 časova igraju se dve utakmice. Australija i Danska, odmeravaju snage u direktnom okršaju za plasman u narednu rundu, dok Francuska igra protiv Tunisa. Nakon prvih 45 minuta, rezultat na oba susreta je identičan – 0:0.

Australija – Danska

Duel između Australije i Danske, direktno će odlučiti ko to ide u nokaut fazu. Dancima je pobeda neophodna, dok bi Australija uz bod, zadržala drugu poziciju.

Samim tim, od početka utakmice, Danci su bili agresivni, sa željom da što pre zatresu mrežu Kengura. U 12. minutu, pokušao je Jensen sa desne strane, dok je na pravom mestu bio Rajan.

U 19. minutu, Danska je imala opasan napad. Mele je probio po levoj strani, centrirao je pred sam gol Australije, golman Kengura se nije baš najbolje snašao, ali je na kraju opasnost otklonjena.

Nakon 10 minuta, na delu smo videli fantastičnog Miloša Degeneka. On je sa dve odlične intervencije otklonio nove napade Danske. Ipak, Australijanci su očigledno odlučili da se brane, čemu svedoči i posed, koji je u ogromnoj meri na strani skandinavske selekcije.

U 35. minutu i Kenguri su imali određenu šansu, kada je Kaziri šutirao, ali je Mandanda otklonio opasnost.

VESTI O MUNDIJALU:

Francuska – Tunis

Već na samom startu meča, veliki šok za Francuze. Tunis je postigao pogodak u 8. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. Gadri je nakon slobodnog udarca zatresao mrežu favorizovanih Evropljana, a VAR provera, utvrdila je da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tunis je i u nastavku igrao hrabro, pokušavali su da zadrže loptu u svom posedu što je više moguće. U 25. minutu, nakon kontranapada Francuske, Koman je dobio loptu, ali je njegov udarac završio pored gola.

I u nastavku utakmice, Tunis je nastavio sa pritiskom, ali ozbiljnijih prilika nije bilo na obe strane.

Francuska u prvom poluvremenu nije uspela da uputi nijedan šut u okvir gola Tunižana.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter