0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

ARGENTINCI DEMONSTRIRALI SILU: Saudijska Arabija i Al Davasari doneli Poljskoj plasman u nokaut fazu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.22 u 21:59

Uzbudljiv finiš i sve čari najpopularnije igre!

Grupa C na Svetskom prvenstvu u Kataru donela nam je ove srede spektakularne duele 3. kola koji su direktno odlučili o imenima učesnika nokaut faze. U terminu od 20 časova odigrane su dve utakmice. Na sada već izuzetno popularnom ‘Lusailu‘ sastale su se nacionalne selekcije Saudijske Arabije i Meksika, dok su  na velelepnoj građevini pod nazivom ‘Stadion 974‘ snage odmerile reprezentacije Poljske i Argentine.

Argentina je ‘razbila’ evropskog predstavnika u svim segmentima igre. Poljaci na trenutke nisu znali gde se nalaze na terenu, a fudbalska zemlja iz Južne Amerike je odigrala najbolju utakmicu na dosadašnjem šampionatu. Golovima Mekalistera i Alvareza slavila je Argentina rezultatom 2:0.

Meksiko je došao do trijumfa nad Saudijskom Arabijom rezultatom 2:1, ali je Poljska zbog bolje gol razlike naredni učesnik osmine finala. Dominirali su Meksikanci više od 90 minuta, nedostajao im je treći pogodak za plasman u nokaut fazu, ali jedan napad rivala je ugasio sve nade Očoe i ekipe.


Standings provided by Sofascore

Selekcija iz Južne Amerike je, baš kako se i očekivalo, preuzela kontrolu lopte nakon prvog sudijskog znaka. Argentinci su kroz posed lopte i mnoštvo lucidnih poteza postepeno slamali
otpor Poljaka. Evropski sastav nije imao mnogo izbora, te je samim tim bio primoran da se bazira gotovo isključivo na defanzivne zadatke. Glik i ekipa ispred sebe su imali mnoštvo svetskih zvezda koje treba zaustaviti u nameri da zatresu mrežu njihove ekipe.

Prva prava prilika na susretu viđena je u 11. minutu, kada je Lionel Mesi sve podsetio na dane kada je vedrio i oblačio na travnatim podlogama širom planete. U svom maniru nanizao je nekoliko driblinga i izveo slalom kroz protivničku odbranu, ali njegov udarac koji je išao u levu stranu gola zaustavio je Vojčeh Ščensni.

Pretili su Argentinci preko Akunje u 19. i 29. minutu, ali golman Poljske selekcije je svaki put bio na izvarednom nivou. Mogli su do prednosti u 36. minutu kada je mladi Džulijan Alvarez pokušao da matira čuvara mreže, ali član Juventusa je još jednom izašao kao pobednik iz tog duela.

Bez ikakve dileme, Argentinci su najveću šansu propustili u 38. minutu kada je Lionel Mesi promašio penal. Ščensni je ponovo zaustavio magičnog Argentica i postao pravi heroj svoje reprezenetacije. Dani Makeli je prethodno dosudio kazneni udarac jer je upravo Mesi oboren u šesnaestercu.

Već na startu drugog dela igre, tek što su se ekipe vratile na teren, pukla je defanzivna linije Poljske. Molina je uputio sjajan centaršut po zemlji, a Aleksis Mekalister je ostao sam i samo je ubacio loptu i dalji ugao gola.

Nastavili su Argentinci da doslovno ‘maltretiraju’ poljske defanzivce, a pitanje pobednika rešeno je u 67. minutu. Džulijan Alvarez je je iskoristio asistenciju Fernandeza i upisao se u strelce na izuzetno lep način.

Kao razbijena vojska izgledala je selekcija Poljske u tim momentina nakon drugog primljenog gola. U prvom poluvremenu savršeni Vojčeh Ščensni više nije mogao da spašava svoj tim. Već posle 70 minuta igre Argentina je prebacila brojku od 20 šuteva na gol rivala. Do kraja susreta nije bilo promene rezultata.

Meksikanci nisu dozvolili još jednu senzaciju na Mundijalu. Izabranicima selektora Martina bio je potreban minut više nego Argenticima u nameri da slome otpor protivnika i zatresu njihovu mrežu. Meksiko je na ‘Lusail‘ stadionu nadigrao selekciju Saudijske Arabije rezultatom 2:1, što nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.

Cesar Montes je odlično proigrao Henrija Martina u 47. minutu, a ovaj je obavio lakši deo posla i loptu ćušnuo u mrežu rivala.

Na ekspresan način su Meksikanci u potpunosti ‘razbili’ Saudijsku Arabiju posle najduže pauze. Pravi projektil iz slobodnjaka poslao je Luis Čavez u mrežu protivnika. Sjajni Mohamed Al Ovais nije imao nikakve šanse da u 52. minutu spreči ‘bombu’mladog Meksikanca.

U momentima kada je Meksiko jurio treći pogodak, usledio je kontranapad rivala. Hatan Bahebri je poslao loptu u kazneni prostor, a tamo je istu dočekao Salem Al Davasari. Ni sjajni Giljerme Očoa nije uspeo da odbrani njegov udarac. Ovaj pogodak je Meksikance izbacio sa turnira.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter