0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

SENEGALCI NE ZABORAVLJAJU SVOJE JUNAKE: Trijumf posvećen povređenom Maneu, ali i nedavno preminuloj legendi reprezentacije!(FOTO)

Objavljeno: 29.11.22 u 20:30

Veliki uspeh afričkog šampiona!

Fudbalska reprezentacija Senegala domogla se nokaut faze na Svetskom prvenstvu drugi put u svojoj istoriji. Senegalci su danas savladali Ekvador u direktnom okršaju za plasman u narednu etapu takmičenja. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a odlučujući pogodak delo je iskusnog štopera, Kalidua Kulibalija.

– Velika sreća, neverovatan momenat. Znali smo da će biti teška utakmica i drago mi je što smo pobedili i učinili naciju srećnom – istakao je Kulibali.

Fudbaler Čelsija pobedu je posvetio prvoj zvezdi tima, Sadiju Maneu, koji Mundijal propušta zbog povrede, kao i pokojnoj legendi nacionalnog tima, Papa Buba Diopu.

– Zato što smo tim, zato što smo braća. Verovali smo jedni u druge i ovo je kako za našu legendu Sadija, tako i za Papa Bupa Diopa, kome je dvogodišnjica smrti – otkrio je Kulibali, a zatim se osvrnuo na svoj prvenac u dresu nacionalnog tima:

– Veoma sam srećan što sam postigao prvi gol za reprezentaciju i to na Svetskom prvenstvu i to u ovakvom trenutku. Velika pobeda, ali idemo dalje – poručio je stameni defanzivac.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter