0
Katar 2022

FOTO: FIFA

SENEGAL I HOLANDIJA IMAJU ZASLUŽENE PREDNOSTI: Turpan pokazao na penal, Sar nemilosrdan! (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.22 u 16:51

Od 16h sledi rasplet u grupi A Svetskog prvenstva u Kataru!

Pošto posednje kolo određuje ko će se naći u narednoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru, ekipe iz istih grupa igraju u isto vreme. Holandija se sastaje sa selekcijom Katara, dok Ekvador vodi bitku sa Senegalom. Uoči ovog kola Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal tri, a Katar je bez bodova. Ako Holandija očekivano savlada domaćina Svetskog prvenstva, onda će Ekvador i Senegal direktno odlučivati o tome ko će se naći u nokaut fazi.

FOTO: FIFA

KATAR – HOLANDIJA

Mogao je domaćin da napravi veliko iznenađenje na samom startu susreta, kada je šutirao Al Hajdosa.. Opasnost je otklonjena ispred gola Holandije, pa su odma krenuli na drugu stranu terena, gde su prvo šutirali Klasen, a zatim i Blind, ali su bili izblokirani.

FOTO: FIFA

Morao je bolje da reaguje Depaj u 15. minutu, kada se našao u izuzetno izglednoj prilici, ali nije uspeo da zatrese mrežu Katara.

GOL! Holandija je povela u 26. minutu susreta! Fenomenalni Kodi Gakpo igra Mundijal iz snova. Sjajno je pogodio sa ivice kaznenog prostora na asistenciju Dejvija Klasena!

Da nisu naivna reprezentacija, fudbaleri Katara pokazali su nekoliko minuta nakon što su primili gol.. Sjajno je šutirao Ilman, a taj udarac jedva je zaustavio holandski čuvar mreže – Nopert.

Katar – Holandija 0:1

EKVADOR – SENEGAL

Neverovatnu priliku već u 3. minutu utakmice imao je Idrisa Gej.. Prikrao se iz drugog plana, imao dosta dobru poziciju za udarac, ali mu je lopta prešla preko noge, pa nije uspeo da zatrese mrežu rivala.

Senegal je morao da povede nekoliko minuta kasnije, kada je Dijaa sjajno utrčao između redova Ekvadorske odbrane, ali je šutirao izuzetno loše, pored desne stative.

FOTO: FIFA

Minuti su prolazili, a Senegal je stvarao šanse. Igrao se 23. minut kada je odlično šutirao Ismaila Sar, ali je bilo neprecizno za nekoliko centimetara.

Reprezentacija Senegala imala je penal u 42. minutu, odlukom glavnog arbitra Turpana. Ismaila Sar stigao je prvi do lopte, a defanzivac Ekvadora nekontrolisano je natrčao na njega i oborio ga. Loptu je na belu tačku stavio upravo Ismaila Sar, šutirao je izuzetno mirno i precizno, te pravio golmana i doneo prednost svojoj selekciji.

Ekvador – Senegal 0:1


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter