0
Boks

FOTO: IBA

SARA ĆIRKOVIĆ ZARADILA MILION: Ogromna nagrada za našu svetsku šampionku!

Objavljeno: 29.11.22 u 14:33

Za svetsku šampionku Saru Ćirković milion na predlog predsednika Vučića.

Tiha, nenametljiva, radna i hrabra. Ušla je u istoriju sa 18 leta, pokorila je Evropu, a zatim i planetu. Devojka zlatne pesnice, hrabrog srca, Sara Ćirković je srpska reprezentativka u boksu koja na jedinstven način ispisuje istoriju ovog sporta, a njen najnoviji uspeh biće nagrađen na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa milion dinara.
“Bokserski savez Srbije zahvaljujući čvrstoj saradnji sa TV Arena sport i kompanijom MTS, na predlog predsednika Vučića uplatiće Sari milion dinara i njenom treneru Mirku Ždrali 500.000 dinara za ostvarene rezultate koji je istorijski za srpski boks. Iza Sare i Mirka su veliki rad i veliki rezultati. Slede novi takmičarski izazovi, osvajanje postavljenih ciljeva. Verujemo da će kao i uvek do sada biti na visini zadatka i ostati verni svojim postulatima, velikom radu i veri u sebe na putu koji su izabrali, a to je put šampiona “plemenite veštine” – kaže predsednik BSS Nenad Borovčanin.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Sara Ćirković nizala je i niže pobede, medalje, trofeje. Sezona 2022. ostaće zauvek posebna u srcu mlade srpske boks šampionke koja je najpre na evropskom juniorskom šampionatu oborila rekord, donela je medalju na koju se čekalo 23 godine i to u njenom stilu – zlatnu.

Usledila je odbrana trona na jubilarnoj 40. juniorskoj Zlatnoj rukavici za omladince i omladinke u Subotici, a sada je u finalu takmičarske godine osvojila zlato čija težina je nemerljiva. Svetsko zlato u konkurenciji juniorki iskovala je Sara u španskom Benidormu i time donela Srbiji medalju za svetske smotre, medalju na koju se čekalo 24 godine, medalju koja je vinula i na 16. mesto rang liste najboljih bokserki sveta, lista koja se rangira na osnovu njihovog učinka u karijeri, lista na kojoj su brojne svetske i olimpijske šampionke, sami krem ženske svetske boks scene.

Ćirkovićeva i njen trener Mirko Ždralo, vredni i zlatni dvojac srpske boks scene, već su zacrtali nove ciljeve. Na redu je Svetsko prvenstvo za seniorke 2023, borba za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

“Presrećna sam i prezadovoljna, za ovaj uspeh najviše je zaslužan moj trener Ždralo. Ne mogu reći da nisam očekivala zlato, jer  kad smo krenuli na put u Benidorm samo nam je zlato bilo u glavi. Mnogo smo radili i smatram da smo zaslužili zlato. Meč finala je bio jako dobar, imala sam mali pritisak jer je finale, ali sam pobedila 5:0. Završavam ovu sezonu bez poraza. Pokušaću da se kvalifikujem na Olimpijske igre 2024, to mi je jedan od najvećih ciljeva” – rekla je šampionka sveta Sara Ćirković.

Sarin trener Mirko Ždralo koji je svo znanje i ljubav prema boksu utkao u Sarin talenat prezadovoljan je izdanjem njegove pulenke, srpske reprezentativke Ćirković.

“Sara je veliki sporista, to je dokazala na Evropskom prvenstvu gde je osvojila zlato i proglašena je za najbolju bokseru šampionata. Sada je i na Svetskom jednoglasno u svim borbama došla do pobeda i osvojila novo zlato. Iako jako mlada pokazala je da je jedan veliki čovek, u svom duhu i karakteru, treningu, odnosu prema treneru, prema ostalima u našem klubu i reprezentaciji. Plan je da odemo na Svetski šampionat seniorki u Indiji 2023. i da osvojimo novo zlato” – istakao je trener Ždralo.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter