0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

PULIŠIĆ SPREČIO ‘DUPLU NULU’: Amerikanci za korak bliži nokaut fazi, Vels odoleo naletima vicešampiona Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.22 u 20:52

Velika borba se vodi u Kataru!

Treće, kada je grupna faza u pitanju odlučujuće kolo na Svetskom prvenstvu u Kataru, na programu je od utorka. Tokom dana su završeni mečevi grupe A, gde su plasman u nokaut fazu obezbedile selekcije Holandije i Senegala.

Dueli u grupi B, Iran – Sjedinjene Američke Države i Engleska – Vels, počeli su u terminu od 20 časova. Sve ekipe su i dalje u trci za plasman u narednu fazu, a nakon nešto više od 45 minuta igre viđen je samo jedan pogodak na dva terena. Sjedinjene Američke Države vode sa 1:0 protiv Irana, dok na duelu između Engleske i Velsa nema golova.

Englezi su od prvog znaka sudije Vinčića preuzeli kontrolu nad loptom. Vels gotovo da nije dolazio u priliku da razmeni više od dva-tri dodavanja prilikom organizacije napada. Kada su procenti u pitanju, preko 70 odsto ukupnog  vremena lopta je bila u nogama aktuelnog vicešampiona Starog kontinenta. Neretko su izabranici selektora Sautgejta pretili rivalu.

Engleska je odličnu priliku za vođstvo propustila u 10. minutu. Sjajanu solo akciju Markus Rašford nije uspeo da kruniše pogotkom. Deni Vard je na vreme izleteo i fantastičnom intervencijom zaustavio pokušaj napadača Mančester junajteda. Samo pet minuta kasnije zapretio je mladi Fil Foden. Ofanzivac Mančester Sitija je okušao sreću sa ivice šesnaesterca, ali lopta je završila malo pored stative.

Foden je ponovo u 38. minutu bio u centru pažnje, ali realizacija je izostala prilikom još jedne kolosalne šanse. Primio je loptu u kaznenom prostoru na sebi svojstven način, ali njegov udarac je završio visoko iznad prečke.

Na drugom terenu, stadiona ‘AL Tumama‘, pravdu je delio čuveni Španac, Lahoz. Iran je na prethodnom duelu sa Velsom pokazao da zna da igra fudbal, ali s obzirom na kalkulacije i stanje na tabeli njihov selektor se odlučio na irazitu defanzivu. Snažno su odolevali Iranci naletima ofanzivno nastrojenog rivala sve do 38. minutu, kada je Kristijan Pulišić iskoristio asistenciju Serhinja Desta i zatresao mrežu golmana Alireze Beiranvanda. Sjedinjene Američke Države bile su bolja ekipa tokom celog poluvremena.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter