0
Katar 2022

Foto: STARSPORT

OVO JE MNOGIMA PROMAKLO: Luka Jović na klupi Srbije dobio žuti karton protiv Kameruna, dan posle meča stiglo objašnjenje!

Objavljeno: 29.11.22 u 19:35

Veliki broj ljudi je bio prilično zbunjen čitavom situacijom

Nakon što je Strahinja Pavlović juče dao prvi gol za reprezentaciju Srbije gotovo čitava klupa našeg tima je utrčala na teren da bi to proslavila.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste da je u izveštaju meča Luka Jović zaradio žuti karton iako nije kročio nijedan sekund na teren, to jest presedio je čitavu utakmicu na klupi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Upravo zbog toga nikom nije bio jasan razlog ove opomene od strane sudije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer nije samo on utrčao na teren već i ostali igrači.

Odgovor na to pitanje dao je sudijski ekspert Dejan Nedić, koji je u analizi na RTS-u objasnio da je u pitanju stvar odluke, odnosno procena ko je prvi utrčao na teren kod proslave gola.

Propozicije kažu da se za tako nešto dobija javna opomena. A pošto su svi ili skoro svi sa klupe uleteli na teren, nemoguće je svakom dati karton, niti je to po propozicijama, već sudija odlučuje kojem pojedincu će dodeliti javnu opomenu. To je stvar odluke, procena ko je prvi utrčao na teren ili ko je bio najviše do izražaja prilikom takve radosti ili ko se nesportski najviše poneo – nešto od toga. Sudija iz Ujedinjenih Arapskih Amirata je procenio da je Jović od osvih najviše zaslužio karton, ali sada ne znamo kojim kriterijum se vodio. Možda je i napamet dao, čisto da bi nekom dao – pojasnio je Nedić.

2
9

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter