0
Katar 2022

Foto: Twitter/@USMNT

IRANU FALILO MALO SREĆE: Amerika srećno do osmine finala! (FOTO)

Objavljeno: 29.11.22 u 22:04

Četiri ekipe su se danas plasirale u osminu finala Svetskog prvenstva, a poslednja reprezentacija koja je to uspela je Amerika.

Iran je na prethodnom duelu sa Velsom pokazao da zna da igra fudbal, ali s obzirom na kalkulacije i stanje na tabeli njihov selektor se odlučio na irazitu defanzivu. Snažno su odolevali Iranci naletima ofanzivno nastrojenog rivala sve do 38. minutu, kada je Kristijan Pulišić iskoristio asistenciju Serhinja Desta i zatresao mrežu golmana Alireze Beiranvanda. Sjedinjene Američke Države bile su bolja ekipa tokom celog poluvremena. Međutim, u drugih 45 minuta su se stvari promenile, pa je Iran do poslednje sekunde napadao i stvarao dobre prilike, ali su Amerikanci odolevali i došli do nokaut faze najvrednijeg takmičenja na svetu. U poslednjem minutu desila i sporna situacija, kada je Taremi pao u šesnaestercu Sjedinjenih Američkih Država, ali odluka je bila da nije bilo jedanaesterca.

Sa druge strane, Engleska je nakon poluvremena bez golova lako došla do pobede od 3:0 u drugom delu igre. Prvo je maestralnim slobodnim udarcem sa preko 20 metara Rašford probušio mrežu Vorda u 50. minutu, da bi minut kasnije Fil Foden duplirao rezultat na asistenciju Hari Kejna. Markus Rašford je u 69. minutu postigao još jedan pogodak i tako otklonio svaku dilemu oko toga ko će biti prvi na kraju grupne faze, što se tiče grupe B.

Utakmicama u 16 časova, dobili smo prva dva učesnika osmine, a to su Holandija i Senegal. Utakmicama od 20 časova su im se pridružili Engleska i SAD.

Standings provided by Sofascore


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter