0
Katar 2022

FOTO: Uruguay NT

USPAVANKA NA LUSAILU: Portugal i Urugvaj režirali traumatično dosadan meč!

Objavljeno: 28.11.22 u 20:51

Zaista loša utakmica za sada!

Izuzetno bitna utakmica za obe reprezentacije, sa bitnom naznakom da je pobeda potrebnija Urugvaju nego Portugalu. Reč je o susretu drugog kola grupe H u okviru Svetskog prvenstva u Kataru. Portugal je u prvom kolu savladao Ganu, dok je Urugvaj dosta neočekivano remizirao sa Južnom Korejom.

Urugvaj i Portugal sastali su se na Svetskom prvenstvu u Rusiji, tada su igrali osminufinala.. Slavio je Urugvaj rezultatom 2:1, oba gola za pobedničku selekciju postigao je Edison Kavani, dok je za poražene pogodio Pepe.

FOTO: Portugal NT

 

Duel je počeo u 20 časova, na prelepom Lusail stadionu, koji prima 80.000 i otvoren je u novembru 2022. godine.

PORTUGAL: Kosta, Mendes, Pepe, Dijas, Kanselo, Karvaljo, Neves, Silva, Feliks, Bruno, Ronaldo.

URUGVAJ: Ročet, Koates, Godin, Himenez, Varela, Valverde, Većino, Bentankur, Oliveira, Njunjez, Kavani.

FOTO: FIFA

Obe reprezentacije otvorile su utakmicu udarcima sa distance, koji nisu bili preterano precizni.

Štoper reprezentacije UrugvajaHoze Marija Himenez nakon kornera probao je glavom, ali je lopta otišla iznad gola golmana Koste. Pored ovoga bukvalno ništa se nije preterano zanimljivo dešavalo. Većina udaraca završavala je izblokirana, golmani veći deo vremena bez posla, dok su mreže mirovale.

Heroj Urugvaja mogao je da bude Bentakur, koji je zamalo postigao pogodak šampionata.. On je probio kroz sredinu, našao se u kolosalnoj šansi, ali je nešto lošije završio akciju.

Probao je Ronaldo u 38. minutu utakmice da iskontroliše jednu tešku loptu nakon odbitka, ali nije uspeo da ozbiljnije iskoristi ovu situaciju. Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale.


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter