0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SVE JE U SENCI MUNDIJALA, PA ČAK I VEČITI DERBI: Prvi put ove sezone u košarci sastaju se Crvena zvezda i Partizan – evo gde možete pratiti!

Objavljeno: 28.11.22 u 09:04

Očekuje se veoma napet meč!

Večeras od 20 časova u okviru 8. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde dočekaće ekipu Partizana u dvorani Aleksandar Nikolić.

Ovo će biti prvi ovosezonski večiti derbi, a domaćin će biti Zvezda.

Biće ovo susret dva veoma iskusna stručnjaka kakvi su Duško Ivanović i Željko Obbradović.

Crveno-beli su sezonu započeli dosta lošije. Start u Evroligi sa skorom 1-6 definitivno je uneo nezadovoljstvo u redove kluba sa Malog Kalemegdana. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Zadra u sred Beograda. Nešto što se Zvezdi nije desilo više od 10 godina.

from left Nikola Topic, Ognjen Dobric, Luka Mitrovic, and Nemanja Nedovic celebrate during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 10 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Maccabi Playtika Tel Aviv at Aleksandar Nikolic Hall on November 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Smenjen je dotadašnji trener, Vladimir Jovanović, a na njegovo mesto postavljen Duško Ivanović. Crnogorski trener odlično za sada vodi ekipu koja je pod njegovim vođstvom ostvarila čak četiri vezane pobede od čega tri u Evroligi.

Sa druge strane Partizan ima gotovo idealan start sezone. U Evroligi jesu na istom skoru kao Zvezda, 4-6, ali čini se da su odigrali mnogo bolje, posebno prvih nekoliko utakmica. Da nisu imali nekoliko nesrećnih poraza, kao što je onaj od Baskonije, učinak bi sigurno bio i bolji.

Što se tiče ABA lige, četa Željka Obradovića nije napravila nijednu grešku. Protivnike su rutinski pobeđivali i jedina su ekipa koja nema niti jedan poraz u prvih sedam kola prvenstva.

from left Balsa Koprivica, James Nunnally, Mathias Lessort, Kevin Punter celebrate during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Prenos ove utakmice možete pratiti na programu Arena Sport 1 Premimum od 20 časova.

Ono što je zanimljivo već 8. decembra ova dva tima će ponovo odmeriti snage, ali tada će Partizan biti domaćin u beogradskoj Areni i to u okviru Evrolige.

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter