0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

SRBIJI SAMO BOD IZ MEČA SA KAMERUNOM: Neshvatljivo ispuštena prednost – „kako došlo, tako i otišlo“! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.22 u 13:01

Velika šteta za Orlove.

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Kameruna u drugoj rundi Svetskog prvenstva u Kataru. Rezultat je bio 3:3, a naša selekcija nije uspela da sačuva vođstvo od 2 gola razlike. Iako su Orlovi došli do preokreta nakon vođstva Kameruna, kada je Mitrović povećao na 3:1, Kamerunci su iskoristili dekoncentraciju Srbije i ekspresno postigli 2 gola.

PRVO POLUVREME:

Utakmica je počela padom Aleksandra Mitrovića, kada je napravio bolnu grimasu, zbog koje su se mnogi zabrinuli. Srećom, sve je bilo u redu i srpski napadač je nastavio sa igrom.

Srbija je prvu ozbiljnu priliku imala u 11. minutu. Nakon prodora Živkovića i duplog pasa, Mitrović je sjajno zalomio protivničkog defanzivca, ali je pogodio stativu.

FOTO: STARSPORT

U 17. minutu, naša selekcija je imala stopostotnu šansu. Nakon greške kamerunske odbrane, Mitroviću je lopta došla „na tacnu“, ali je promašio čitav gol i lopta je otišla pored stative.

Tri minuta kasnije, Kunde je pretčao Maksimovića, šutirao je, ali je Vanja Milinković Savić izbacio loptu u korner.

FOTO: STARSPORT

Potom je stigao šok za našu selekciju. Igrao se 29. minut. Kunde je izveo korner na prvu stativu, njegovi saigrači su prebacili loptu na drugu, potpuno sam je ostao Kasteleto, štoper Kamerunaca, i neometan sproveo loptu u mrežu Vanje Milinkovića-Savića.

Nakon par minuta praznog hoda naše selekcije, nastavilo se sa napadima. Prvo je Tadić promašio volej iz kaznenog prostora, iz nešto teže situacija, a potom je u narednom napadu presečen pas Lukića. 

Srbija je imala inicijativu, a u 43. minutu, Kamerun je nakon našegreške imao dobru priliku. Na mestu je srećom bio sjajni Vanja Milinković Savić.

Naša dobra igra i nastavak agresivne igre, doveli su do pogotka za izjednačenje. Srbija je imala slobodan udarac, a Dušan Tadić je centrirao. Sjajno je pronašao Strahinju Pavlovića, koji je glavom savladao golmana Kameruna za 1:1.

Srbiaj dolazi i do potpunog preokreta, samo nekoliko minuta kasnije. Pogodak je postigao Sergej Milinković Savić za 2:1. On je odlično šutirao sa oko 16 metara i lako savladao golmana Kameruna.

Srbija se ovde nije zaustavila, nastavila je da napada, ali je prvo poluvreme završeno rezultatom 2:1.

DRUGO POLUVREME:

Na startu drugog dela igre, videlo se da je Srbija dodatno motivisana posle 2 pogotka, a do novog, stižemo u 53. minutu. Nakon vrhunske akcije, gde je Kostić prvo uposlio Tadića, pa kapiten Srbije produžio do Živkovića, koji je bio nesebičan i odložio loptu do Mitrovića za 3:1.

Van terena je morao da izađe Strahinja Pavlović, a deluje da je od tog momenta Srbiji sve krenulo nizbrdo.

Prvo je Abubakar u 64. minutu uspeo da izbegne ofsajd zamku, izađe sam pred golmana Vanju Milinković-Savića i zaista lepo ga lobuje. Prvobitno gol je bio poništen zbog ofsajda, ali je VAR potvrdio da je sve regularno.

Već u narednom napadu – gotovo identična situacija. Pobegao je Abubakar odbrani Srbije, dodao Čupu-Motingu koji je ostao potpuno sam i rutinski savladao golmana Torina, za potpuni povratak Kameruna.

Srbija je uspela da se stabilizuje nakon šoka i 2 brza gola Kameruna, a veliku priliku, nije uspeo da iskoristi Aleksandar Mitrović u 75. minutu. Srpski napadač je ostao u izglednoj prilici, odlučio je da šutne, dok lopta nije pogodila okvir gola.

U 79. minutu usledile su 3 izmene srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija. Na teren su utrčali Babić, Radonjić i Grujić, dok su izašli Veljković, Živković i Sergej Milinković Savić.

Nakon toga, nekoliko minuta, naša selekcija nije uspela da se poveže. Ipak, dobru priliku, ponovo je imao Aleksandar Mitrović, ovog puta u 89. minutu.

Sve u svemu, Srbija je propustila ogromnu šansu da slavi i tako upiše 3 boda, pa će sada čekati meč Švajcarske i Brazila, a u odnosu na to i spremati meč sa Švajcarskom.

VESTI O MUNDIJALU:

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter