0
Katar 2022

FOTO: Screenshot

KAZEMIRO OSTAVIO NADU ORLOVIMA: Majstorija veznjaka za trijumf, ali biće Orlovima izuzetno teško! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.22 u 18:52

Fudbaleri Brazila sastaju se sa selekcijom Švajcarske gde će pobednik meča i definitivno obezbediti plasman u narednu fazu, dok će poraženi biti u situaciji da im je i bod dovoljan za eliminacionu fazu. Bilo kako bilo, Selesao je ogroman favorit, ipak na meču su bez Nejmara.

Rezultat nakon poslednjeg sudijskog zvižduka je 1:0 za Selseao.

Švajcarci su opravdali očekivanja i poakzali disciplinovanost u igri u toku celog prvog poluvremena, jer je Brazil, osim na mahove, bio potpuno bezidejan, bez pravih prilika da naškodi Zomeru. Ovo je definitivno najnepovoljniji rasplet za Orlove, jer je u nekoliko navrata i nominalni gost na meču bio opasan.

Najzapaženiji momenat je bila jedna opsada gola Janika Zomera, nakon njegove nesigurnosti, ali očistili su to njegovi saigrali. Nadamo se da će Brazil biti mnogo konkretniji u nastavku.

Ipak, ne vidimo nešto previše lepih poteza na terenu, ali je na tribini sa najvatrenijim pristalicama južnoameričke selekcije daleko zanimljivije nego na travi stadiona 974, a ljubitelji Selesaa su raširili šetalicu u obliku zeleno-žutog dresa.

Odličan posao je odradio Rišarlison, koji je nanaizao nekoliko igrača Helvetije, doturio loptu do Kazemira, koji je proigra Vinisijusa, a igrač Reala beži odbrani rivala, i matira Zomera za prednost svoje ekipe. Ipak, sudija je signalizirao ofsajd poziciju, u kojoj se našao igrač Totenhema u začetku akcije.

Deset minuta pre kraja meča, rešeno je pitanje pobednika, došla je lopta do Kazemira koji je izuzetno jako šutirao, lopta je zakačila Akanđija na putu ka golu i odbila se u malu mrežu i tako matirala odličnog čuvara mreže.

Sada je potreban bilo kakav trijumf za Srbiju nad Švajcarskom kako bi došla do eliminacione faze, dok je Brazil siguran učesnik nokaut faze Mundijala.


Standings provided by Sofascore

 

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter