0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

KAKAV ROLERKOSTER OD UTAKMICE: Gana uz mnogo muke u drugom poluvremenu slomila upornu Južnu Koreju! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.22 u 16:01

Fenomenalan duel!

Fudbaleri Južne Koreje i Gane odigrali su prvi meč drugog kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru na stadionu Edukejšn Siti. Crne zvezde slavile su sa 3:2.

U prvih 15 minuta videli smo dominaciju Korejaca, koji su u tom periodu imali čak šest kornera, ali jednostavno nisu uspevali konkretnije da zaprete sjajnoj odbrani Gane.

Nakon toga, teren preuzimaju fudbaleri afričke selekcije. Izveli su slobodan udarac u 24. minutu susreta, lopta se nekoliko puta odbila, ali na kraju savršeno došla na nogu Salisua koji ju je pospremio u mrežu Kima.

Nisu se tu zaustavili. Nastavili su sa atacima na gol Južne Koreje. Veoma ozbiljno pripremljena utakmica što se videlo od početka iako se nisu baš najbolje snašli u prvom delu igre prvog poluvremena.

Do 2:0 stigli su u 34. minutu. Fenomenalan centaršut Džordana Ajua iskoristio je supertalenat Ajaksa i Gane, Mohamed Kudus.

Do kraja prvog poluvremena Korejci su pokušali da barem postignu gol, ali odbrana Gane se za sada čini potpuno stabilno i sigurno.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Južna Koreja i to preko Čoa. Šutirao je glavom, ali je Ati-Zigi uspeo da to skine u 52. minutu.

Međutim, ovo je bila samo najava onoga što sledi u narednim minutima. Samo 16 minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Korejcima da se vrate u igru. Oba gola je postigao Čo nakon centaršuteva. Prvo je Li centrirao u 58. minutu, a Čo odličnom reakcijom savladao Ati-Zigija.

Nije tu bio kraj šokova za Ganu. Tri minuta kasnije ponovo taj Čo. Ovaj put je loptu ubacio Džin-Su Kim, a napadač Južne Koreje je zakucao loptu u gol afričke selekcije.

Blickrig Južne Koreje je ipak propao!
Zaista neverovatno, samo što je azijska reprezentacija izjednačila ponovo su se suočili sa minusom u golovima. Stigao je centaršut po zemlji, Injaki Vilijams je samo okrznuo loptu (više promašio), ali mu se piše asistencija s obzirom da dotakao loptu, koju je Kudus sproveo u mrežu za neverovatnih 3:2. Sve ovo se dešavalo u 68. minutu.
Mogla je Koreja i do novog izjednačenja. Igrao se 75. minut, a iz slobodnog udarca probao je Li, međutim Ati-Zigi je dobro reagovao i poslao loptu u korner. Već u narednom napadu, Gana je čistila loptu sa linije.
Đin-Su Kim je odlično probao, golman afričke selekcije je bio savladan, ali mu je leđa odlično čuvao Salisu, te sprečio siguran pogodak Korejaca.
Do kraja su reprezentativci azijske ekipe napadali, bukvalno okupirali gol Gane, ali nisu uspeli da dođu do pogotka.

Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter