2
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

„VARANJE JE DEO NJIHOVE KULTURURE: Nemac prozivao Iran, selektor azijske ekipe brutalno odgovorio! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.22 u 10:15

Iranski fudbaleri imaju priliku da se premijerno nađu u drugom krugu Mundijala, jer su u pobedi nad Velsom sebi otvorili vrata eliminacionoj fazi, a od šesnaest najboljih ekipa ih praktično deli samo bod. Ipak, Jirgen Klisman, nekadašnji svetski prvak, nije impresioniran predstavama te selekcije.

Iranci su navikli da stalno okružuju i utiču na sudije. Redovno su njih petorica, šestorica oko sudije i stalno su maltene u ušima istih. To je deo njihove kulture. Tu se sjajno uklopio i Karlos Keiroš. On je bio u Južnoj Americi u Kolumbiji i ništa nije uradio. Bio je u Egiptu i ni tamo ništa nije uradio. Na kraju se vratio u Iran, gde je bio dugo i deluje da su on i Iran par iz snova – rekao je Klinsman.

Svetski šampion iz 1990. dodao je da su sudije umnogome pomogle Iranu da dobije Vels.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Da su bile drugačije sudije siguran sam da bi drugačiji bio i ishod.

Ipak, Karlos Keiroš, sada već čuveni fudbalski trener koji je na kormilu IR Irana, rekao je sledeće.

Nije važno koliko mogu da poštujem ono što si Jirgene uradio na terenu. Izjave o iranskoj kulturi i nacionalnom timu su sramotne. Naravno, niko ne može da povredi naš integritet jer ovo nije naš nivo. I pored svega, pozivamo te da dođeš u naš kamp kao naš gost, da se družiš sa igračima i naučiš nešto o zemlji. Pesnicima, umetnicima, milenijumskoj persijskoj kulturi. Razumem da kao Nemac/Amerikanac ne možeš da nas podržiš, ali i pored potcenjivanja naših napora i žrtve obećavamo da nećemo osuđivati tvoju kulturu. Naravno, očekujemo pre te posete našem kampu da podneseš ostavku na poziciji u FIFA sa mesta tehničke grupe Katar 2022 – napisao je Keiroš u odgovoru na tviteru.

7
1

2 Komentara

  1. Ne znam zašto , ali buna podrška Iranu.
    Pogotovo u Utorak u 20 h .
    A Kinsman je vnogo , šteta što ga Miha nije probušio na SP u Francuskoj…

    3
    0
    Odgovori
  2. Ne znam zašto , ali bpuna podrška Iranu.
    Pogotovo u Utorak u 20 h .
    A Kinsman je vnogo , šteta što ga Miha nije probušio na SP u Francuskoj…

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter