0
Katar 2022

FOTO: FIFA

SANE NA KRAJU TRAGIČAR: Podela bodova u derbiju dana! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.22 u 21:55

Izuzetno kvalitetno drugo poluvreme! 

Duel dveju evropskih fudbalskih sila.. U okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru sastaju se Španija i Nemačka.

U poslednja tri duela viđena su dva duela, dok je jedinu pobedu ostvarila selekcija Španije i to rezultatom 6:0. Očekuje se više nego neizvestan duel, a Nemačkoj je neophodna pobeda kako bi ostali u igri za plasman u narednu rundu. Potencijalni remi mogao bi da im odgovara, ali bi im izuzetno zakompikovao kalukalacije.

ŠPANIJA: Simon, Alba, Laport, Rodri, Karvahal, Pedri, Buskec, Gavi, Olmo, Tores i Asensio.

NEMAČKA: Nojer, Raum, Rudiger, Kerer, Zile, Gorecka, Kimič, Gundogan, Musijala, Miler i Gnabri.

Prva prilika viđena je u 7. minutu kada je sjajno šutirao Dani Olmo.. Odličan udarac Nojer je fenomenalno zakačio, a lopta je od prečke otišla daleko od gola.

FOTO: FIFA

Na drugoj strani veliku priliku imali su nemci preko Gorecke i Gnabrija, međutim pre svega je odlično reagovao golman Simon, da bi nakon toga glavni sudija na asistenciju pomoćnika dosudio nedozvoljenu poziciju.

Priliku da donese prednost Španiji imao je Feran Tores, ali je pored toga što je promašio, on bio i u ofsajd položaju.

Poništen je pogodak Nemačke u 40. minutu susreta. Sjajan prekid u gol je pretvorio Rudiger, ali je VAR doneo odluku da se stameni štoper nalazio u ofsajdu.

Nemačka je najbolju priliku imala u 56. minutu.. Gundogan je odložio loptu Kimiču, ovaj je šutirao sa oko 15 metara, ali je Simon jako dobro reagovao i ovu loptu skrenuo u korner.

FOTO: FIFA

Iako možda nije bilo previše prilika, konstantno smo mogli uživati u napadima, kako jednih, tako i drugih reprezentacija.. Izostajali su kvalitetni udarci u ključnim momentima napada na obe strane.

Igrao se 62. minut kada je Španija došla do prednosti.. Sjajan centaršut Albe u gol je pretvorio izuzetno vešto Alvaro Morata! Nekoliko minuta nakon pogotka, moglo je da bude i 2:0, jer je nakon zaista prelepe akcije, Asensio je loše šutirao sa ivice kaznenog prostora.

U 73. minutu Musijala je nakon sjajnog pasa Sanea izašao sam na Simona sa desnog boka, ali je španski čuvar mreže odlično reagovao.

Igrao se 83. minut kada je Filkrig uspeo da dosta spretno prihvati loptu, a zatim pošalje razoran udarac i matira do tada sjajnog Simona.

Mogao je Liroj Sane da bude apsolutni heroj u 94. minutu, ali je loše krenuo da zaobilazi Simona, pa je od svega dobio samo korner, nakon čega se ništa nije desilo.


Пласман обезедио Sofascore

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter