6
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

NOVINAR U KATARU ŠOKIRAO SVE PRISUTNE NA KONFERENCIJI: ‘Šaćiri, ti si iz Srbije!’ (FOTO)

Objavljeno: 27.11.22 u 14:50

Baš kao i 2018. godine, reprezentacija Srbije nalazi se u istoj grupi sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Opšte je poznato da za nacionalni tim Švajcarske igra mnoštvo naturalizovanih igrača, koji su poreklom iz raznih zemalja na planeti.

Među njima se između ostalog nalazi i Đerdan Šaćiri, momak kome su provokacije veoma bliske. Šaćiri je rođen u Srbiji, u mestu Gnjilane na Kosovu i Metohiji. Brzonogi ofanzivac je stigao na zvaničnu konferenciju za medije uoči duela između Švajcarske i Brazila, a tamo ga je ‘zateklo’ jedno neočekivano pitanje.

FOTO: STARSPORT

Novinar iz Bangladeša je poručio Šaćiriju da on dolazi iz Srbije. ‘Mondo‘ je preneo priču, a poenta je u tome da je novinar govorio o velikom broju reprezentativaca Švajcarske koji su u tu zemlju stigli ‘sa strane’. Mnogi su očekivali impulsivnu reakciju, ali ovog puta je nije bilo od strane omalenog fudbalera.

-Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švajcarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švajcarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švajcarsku je za mene posebna i uživam. Lepo je videti toliko naših navijača, uvek je lepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspešan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana – poručio je Šaćiri.

Đerdan i novinar su kasnije napravili zajedničku fotogorafiju, a momak iz Bangladeša je objasnio da nije imao nameru da bilo koga provocira, već da je isključivo govorio o ogromnom broju stranaca u timu.

16
9

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter