0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

CRVENI ĐAVOLI BEZ ŠANSE SA MAROKOM: Majstorija Sabirija prelomila duel, u nadoknadi potvrda pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.22 u 15:55

Fudbaleri Belgije i Maroka pokušaće da dođu do pobede u svojoj drugoj utakmici dođu do trijumfa na Mundijalu, a Belgijanci bi eventualnom pobedom umnogome gotovo overili prolaz u narednu fazu, dok Maroko hoće prvi trijumf u Kataru.

Meč je završen rezultatom

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

U prvih pola sata igre, nije viđeno previše uzbuđenja. Nemaju Belgijanci tu ubojitost u napadu kao nekad, kružili su oko kaznenog prostora rivala, ali ništa konkretno nije viđeno, dok je Maroko svaki pokušaj završavao neslavno, najpre zbog pristutva Tiba Kurtoe.

Bila je prava uspavanka do 45. minuta kada je Hakim Ziješ izveo odličan slobodan udarac sa strane, ali je kapiten Kamerunaca Sais bio u ofsajdu i gol je poništen, pa se na odmor otišlo bez golova, na stadionu Al Tumama.

U nastavku je Maroko pokazao da je izuzetno ozbiljna ekipa, i po drugi put u nastavku potpuno nadigrao ekipu sa završnice prošlog Mundijala. Ipak, ovaj put im se isplatilo jer je majstorijom iz slobodnog udarca, pa praktično iz skraćenog kornera, Abdelhamid Sabiri uhvatio Kurtou na spavanju i doneo prednost svom timu.

Martinez je morao pre nego što je planirao da pošalje Romelua Lukakua na teren, ipak to nije pomoglo, jer su u 93. minutu nadoknade Marokanci duplirali prednost, Ziješ je pobegao odbrani rivala, vratio loptu Zakariji Abuklalu koji je probušio mrežu udarcem.

Maroko je nakon ove pobede lider grupe F, a Belgija je drugoplasirana, s tim što će se čitava situacija pred konačno kolo znati za neka tri sada kada svoj meč završavaju Kanada i Hrvatska.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter