0
Katar 2022

SAN O ZLATNOJ BOGINJI NASTAVLJA DA ŽIVI: Mesi srušio Meksiko, magija traje! (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.22 u 21:57

Fudbaleri Argentine igraju sa Meksikom svoju drugu utakmicu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, a obe ekipe, jure svoj prvi trijumf na takmičenju. Na Lusailu, stadionu koji prima više od 80.000 gledalaca,  je viđena definitivno najbolja atmosfera u dosadašnjem toku prvenstva. Argentina je slavila rezultatom 2:0.

#ARG 🤝 #MEX pic.twitter.com/JEUVkVmfUq

Definitivno je meč opravdao epitet jednog od najuzavrelijih u grupnoj fazi, jer je u prvom poluvremenu viđeno malo lepog fudbala i šansi, ali mnogo borbe i udaranja sa obe strane. Argentina je imala malo više od  igre većim delom prvog poluvremena, ali do realnih šasni nije mogla.

Lionel Mesi do sada nije blistao na utakmici, od njega smo videli samo par poluupotrebljivih centaršuteva nakon prekida, a najbolji pokušaj je imao na isteku pola sata igre, kada je iz skraćenog kornera direktno šutirao, a Očoa je morao da boksuje tu loptu, a kasnije je i fauliran prilikom intervencije.

Najbolja prilika za Meksiko je bila krajem prvog poluvremena kada je Vega odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Martinez sjajno reagovao i uhvatio praktično živu loptu.

U nastvku je u 51. minutu najbolju priliku iz slobodnjaka, da promeni rezultat, imao Leo Mesi, sa nekih 20 metara, ali je Argentinac šutirao jako loše, pa je lopta završila daleko iznad gola Giljerma Očoe. Ipak petnaest minuta pre kraja utakmice, Mesi je primio loptu na nekih 20 metara od gola, odlično šutirao i doneo prednost svom timu.

Potom je na isteku regularnog toka Enco Fernandez na dodavanje Mesija poslao raketu u gornji desni ugao i tako rešio sva pitanja pobednika na ovom meču. U slučaju pobede nad Poljskom, Argentina bi gotovo sigurno zauzela prvo mesto u grupi, dok Meksiko više ne drži ništa u svojim rukama.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter