0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

POLJACI VODE PROTIV ARABIJE: Ščešni apsolutni heroj evropske ekipe – Saudijci nisu iskoristili penal! (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.22 u 14:55

Kakva utakmica za sada!

Fudbaleri Poljske i Saudijske Arabije igraju meč drugog kola grupe C Svetskog prvenstva na Edukejšn Siti stadionu. Nakon prvog poluvremena rezultat je 1:0 za Poljake.

Meč je počeo veoma rezervisano i od jedne i od druge ekipe. Istina, Saudijci su više napadali, ali nisu uspevali da zaprete konkretnije.

Sve do 13. minuta. Stigla je lopta do Kanoa koji je raspalio sa nekih 15 metara, a loptu koja je išla pod prečku u korner skrenuo je golman Poljske, Ščešni. Taj interval igre pripadao je potpuno azijskoj ekipi koja je imala inicijativu, ali nisu uspevali ništa konkretnije da stvore.

I onda kao grom iz vedra šansa za Poljsku. Centrirao je iz kornera Zielinski, a Bjelik bio na pravom mestu. Golman je već bio savladan, ali je Al Šehri otklonio opasnost.

Poljaci su prvi stigli do gola. Odlična akcija koja je započela od golmana Ščešnija, Keš je centrirao u kazneni prostor Saudijaca, Levandovski stigao do lopte i vratio loptu do Zielinskog koji je imao lagan posao za 1:0 evropske ekipe.

Šansu da se potpuno vrate u meč imali su Saudijci. Nakon nespretnog starta Bjelika, dosuđen je penal, ali je Ščešni prvo odbranio jedanaesterac Al Davsariju, a potom i udarac Al Breika.

Na poluvremenu – 1:0 za evropsku ekipu.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter