0
Katar 2022

Nemanja Maksimovic Fifa World Cup 2022, Group stage G, football training, 23. Novembar 2022 foto: STARSPORT

MAKSIMOVIĆ PODSETIO NA NOVI ZELAND: „Izgubili smo od Urugvaja u prvom kolu, pa pobedili sve utakmice do kraja!“

Objavljeno: 26.11.22 u 17:54

Samopouzdanje ne napušta igrače!

Srbija nije uspela da isparira u prvom meču Mundijala ekipi Brazila, te su Karioke slavile sa 2:0.

Nemanja Maksimović podseća na Novi Zeland kada su on i njegovi saigrači Srbiji doneli omladinsku titulu prvaka sveta.

Izgubili smo protiv Urugvaja u prvom kolu (0:1), ali i tada smo znali da nije kraj. Pobedili smo sve ostale utakmice i osvojili Svetsko prvenstvo. Imamo realne šanse da prođemo grupu, bitno je da vlada dobra atmosfera. – optimističan je igrač Hetafea.

Nemanja je poslednji put zatresao mrežu u dresu Srbije upravo u finalu Svetskog prvenstva za omladince protiv Brazila. Taj gol doneo je na kraju i titulu Orlićima.

Ispostavilo se da je to bio moj poslednji gol u dresu Srbije… Bitna je hemija unutar tima, da se ekipa vrati psihološki. Velika je razlika između mlađih kategorija i seniorskog fudbala… Brazil je velika fudbalska sila koja ima na raspolaganju mnogo više igrača od nas i tu je ključna razlika. Pokazali smo u Lisabonu i Oslu da se odlično nosimo sa teretom pritiska u ključnim utakmicama. To je dokaz da naša ekipa ima dodatan kvalitet. – smatra Maksimović.

Brazil’s forward Antony (L) in action against Nemanja Maksimovic (R) of Serbia during the Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Brazil and Serbia, 24. Novembar 2022
foto: STARSPORT

Utakmica protiv Kameruna se igra u nezgodnom terminu – od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, te će sigurno biti dosta vruće.

Mislim da ćemo biti spremni za Kamerun bez obzira na sve. Kamerunci imaju brze igrače u napadu, ukoliko zaustavimo njihovu kontru – odradićemo dobar deo posla na putu do pobede… Nismo samo mi imali problem sa fizičkim padom tokom utakmice. Pogledajte Nemce protiv Japana, Kamerun u duelu sa Švajcarcima. Imale su i ostale ekipe iz Evrope muke sa adaptacijom. Došli smo iz zime, ovde je toplo vreme, velike vrućine. – rekao je fudbaler reprezentacije.

Osim golova, treba voditi računa i o faulovima i kartonima.

Bitni su golovi, ali i fer-plej. Videli smo da FIFA i UEFA gledaju i to. Svakako je najvažnije pobediti, a onda i dati što više golova. Verujem da tehnički možemo da im napravimo probleme. – zaključio je Maksimović.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter