5
Katar 2022

Navijaci supporters fan fans Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Brazil and Serbia, 24. Novembar 2022 foto: STARSPORT

KOSOVO LOBIRALO ZA KAZNU SRBIJI, ISPLATILO IM SE: Evo šta su iz naše južne pokrajine pisali FIFA!

Objavljeno: 26.11.22 u 19:02

Naime, nakon utakmice sa Brazilom, osvanula je slika iz svlačionice Srbije na kojoj se vidi zastava sa granicama Kosova i Metohije preko kojih piše „NEMA PREDAJE. Odmah se zahtevalo da FIFA kazni naše igrače i to će se po svemu sudeći i dogoditi, a otkriveno je i šta je iz naše južne pokrajine pisano krovnoj kući svetskog fudbala.

– Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke – navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Kosova.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

– Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideri Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa „Republike Kosovo“ u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje „Nema predaje“ da bude u svlačionici pre, tokom i posle meča sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA – navodi se u saopštenju – navodi se u njihovom saopštenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ostaje da vidimo kakve prirode će sankcije biti, sigurno je samo, da FIFA verovatno neće biti blaga prema našoj selekciji.

2
7

5 Komentara

  1. Molim srpski narod da jos snaznije i jos jace branimo nase srpske zemlje i interese u celini od nama poznatih zlotvora!
    Dragi srbi i srpkinje,srpska deco,majke i pradjedovi…budite jos ponosniji i na svakome mestu istaknite svoja obelezja i sve svoje sto vas prisvaja i ubraja u narode Usuda,svega Bozijeg sto postoji i postojalo je na ovome svetu.
    Nikada se odreci necu krvi svojih predaka i slobodu zbog koje su oni vojevali i zasluzno ginuli,da bi se mi danas s’radoscu ponosili u jednome dalekom Kataru pred lice sporta.
    Arnauti nisu dostojni Kosmeta,niti su krvarili zarad slobode,vec su kakavivki stajali uvijek u red najjacih vetrova rata.Da je Boga milostivoga u njima,danas bi se i oni ponosili nase trobojke i predaka onih ciju zemlju koriste kao taoca.Big nas pomilovati i bicemo njegova deca u zagrljaju spasenja onda,kada budemo ostali slozni i dostojni sebe i svoje proslosti!

    4
    2
    Odgovori
  2. Logično da je FIFA informisana o zvanićnoj zastavi grbu i granicama država članica Ujedinjenih nacija, zašto bi onda bio problem zastava sa zvaničnom kartom Srbije u svlačionici reprezentacije Srbije na svetskom prventstvu. Onaj kome smeta R. Srbija i njene granice može da se ljuti ali međunarodno pravo i status mu nedaje pravo da zabrani isticanje svojih legitimnih oznaka.

    17
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter