0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IZA JUGA MARAKANE: Junački remi Zvezdinih omaldinaca protiv Valensije!

Objavljeno: 26.11.22 u 13:54

Odličan meč!

Juniori Crvene zvezde su remizirali protiv Valensije rezultatom 2:2 na drugoj utakmici međunarodnog turnira „Al Abtal“. Strelci za našu ekipu u veoma zanimljvoj i fizički napornoj utakmici bili su Luka Bošković i Boris Matić.

Omladinci su na meču u okviru drugog kola internacionalnog takmičenja u Španiji odigrali 2:2 protiv Valensije. Ekipa koju sa trenerske pozicije predvodi nekadašnji štoper crveno-belihZoran Rendulić je još jednom dokazala veliki kvalitet koji poseduje, te ostvarila pozitivan rezultat u duelu sa snažnim evropskim protivnikom. „Slepi miševi“ su prvi došli do prednosti u 23. minutu preko Martineza, ali su crveno-beli brzo izjednačili golom Luke Boškovića. Igrao se 39. minut kada su izveli sjajnu tranziciju gde su kombinovali Nikolašević i Bošković, a potom je talentovani levonogi vezista uneo loptu u sredinu sa desnog boka i veoma preciznim udarcem pogodio bliži ugao sa ivice kaznenog prostora.

Posle samo šest minuta Zvezda je prevagnula rezultat u svoju korist. Upravo je vodeći gol u 45. minutu i samom finišu prvog poluvremena obeležio na prelep način Boris Matić. Majstorović je poslao odličnu prenosnu loptu preko poslednje linije domaćina, a Matić je sve to ispratio, napao prostor i na kraju lobovao golmana Valensije. Međutim, u nastavku igre fudbaleri španskog predstavnika su izjednačili u 56. minutu pogotkom Pereza.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: S. Marinković, Matić, Lečić, Vidojević, Mimović, Vukičević, Majstorović, Bošković, Nikolašević, Stojsavljević, Bubanj. Priliku u drugom poluvremenu su dobili: Radonjić, Miladinović, Radujko i Ivić.

Ponosan posle lavovske borbe svojih pulena bio je Zoran Rendulić.

Ozbiljna utakmica, u rangu onih sa Sportingom, i AZ Alkmarom. Imali smo zaista dobre periode meča. Možda prvih 15 minuta nismo dobro ušli u utakmicu. Primili smo gol iz kornera, ali smo se vratili i podigli na naš prepoznatljiv nivo. Odlično smo odigrali prvo poluvreme gde smo preokrenuli rezultat na 2:1. Mislim da poslednjih pola sata nismo imali dovoljno energije verovatno zbog klimatskih uslova koji su skroz suprotni u odnosu na Srbiju. Možemo biti zadovoljni rezultatom. Ovo je šesta utakmicu u Evropi, a imamo skor od tri pobede i isto toliko nerešenih, tako da nijedan duel nismo izgubili. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine zadržati visok nivo – rekao je Zoran Rendulić.

Pored međunarodnih susreta Zvezdini momci se svake nedelje susreću sa obavezama u domaćem šampionatu te se jakom ritmu izlažu u kratkim vremenskim intervalima.

Utisak je da veliki broj fudbalera oseća umor, te da smo poslednjih pola sata smo energetski pali, ali smo do kraja uspeli da budemo takmičari. Sigurno da smo malo jednostavnije igrali i bili na nivou kao protiv AZ Alkmara, verovatno bismo dobili utakmicu. Igrali smo na kvalitetnom turniru prvo protiv Sportinga, pa sad i Valensije, to su sve ozbiljne ekipe sa poznatim školama fudbala. Tako da možemo biti veoma zadovoljni ovim što smo postigli do sada.

Turnir „Al Abtal“ okuplja najbolje klubove iz Evrope i Azije, a ovogodišnje izdanje turnira uključuje 18 timova. Osim Crvene zvezde, učestvuju i timovi iz Španije, Engleske, Francuske, Portugala, Belgije, Grčke, Češke, Austrije, Hrvatske i Saudijske Arabije.

Imamo još tri utakmice u grupi, a naredna je sa ekipom iz Saudijske Arabije. Ako pobedimo na tom susretu sigurno da ćemo biti bliži prolazu u četvrtinu finala, što nam je cilj. Nadam se da ćemo ostati neporaženi u grupi. Od naredne tri utakmice, ako trijumfujemo na dve sigurno idemo u narednu fazu. Ozbiljno shvatamo turnir, jer je takmičenje u rangu Lige šampiona sa veoma jakim ekipama, ne samo u našoj već i u drugim grupama gde igraju Real Madrid, Marsej, Njukasl, Slavija Prag, Dinamo Zagreb. To su ozbiljni klubovi, a mi se nadamo najboljem – zaključio je Rendulić.

Crveno-beli juniori su u okviru prvog kola grupne faze ovog takmičenja bili bolji od ekipe lisabonskog Sportinga rezultatom 3:2, zahvaljujući golovima Luke Stojsavljevića, Stefana Radujka i Jovana Mijatovića.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter