0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

DJUK SJAJNOM REAKCIJOM PRESUDIO TUNISU: Australija stigla do prve pobede na Mundijalu u Kataru! (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.22 u 12:58

Uzbudljiv okršaj!

Prvu utakmicu današnjeg programa na Svetskom prvenstvu u Kataru, odigrali su Tunis i Australija. Kenguri su slavili rezultatom 1:0, golom Djuka.

Sam početak meča, bio je nešto pasivniji na obe strane. Nije bilo nikakvih prilika, a videli smo opreznu igru, bez ikakvog rizika. Nakon 15-tak minuta, bilo je primetno da Australija vrši ogroman pritisak na poslednju liniju Tunisa.

Tunis je u 19. minutu imao određenu šansu, kada se Jebali našao u petercu protivnika. Ipak, on nije uspeo da iskontroliše loptu i ona je otišla u golaut.

Nakon samo 3 minuta, Australija stiže do pogotka. Dobra asistencija Gudvina, pronašla je Djuka koji je iza leđa glavom fantastično zatresao mrežu Tunisa za 0:1.

Posle ovog pogotka, Tunis je igrao znatno lošije nego u prvom delu igre. Australija je diktirala tempo, ali nije bilo ozbiljnih šansi.

U 39. minutu priliku za Australiju imao je Leki. Sada je odbrana Tunisa bila na pravom mestu, pa je opasnost lako otklonjena. Samo minut kasnije, Tunis je mogao da kazni Australiju i tako izjednači rezultat, ali je Dreger izblokiran.

U 48. minutu Tunis je imao dobru šansu za izjednačenje. Žebali je protrčao po desnoj strani, uposlio je Msaknija, koji je šutirao pored stative.

Drugo poluvreme počelo identično kao i prvo, samo što je Tunis preuzeo inicijativu, dok su se Australijanci svesno povukli.

Sve do 71. minuta nismo imali gotovo nikakva uzbuđenja. Mogli su Kenguri da reše utakmicu u tom trenutku. Meklaren je ubacio loptu po zemlji, oštro, ali je Leki zakasnio za jedan korak pred golom Tunišana.

Već u narednom napadu, Tunis je uzvratio. Možda i najkonkretnije u drugom poluvremena od afričke selekcije. Šutirao je Msakni iskosa, ali je golman Australije, Met Rajan, lepo zatvorio svoj bliži ugao i odbranio taj udarac.

Do kraja, Tunišani su pokušavali da probiju bedem ispred gola Rajana, ali jednostavno nisu uspeli i sada su na ivici ispadanja s obzirom da im u poslednjem duelu sledi okršaj sa svetskim prvakom, Francuskom.

Podsećamo, u prvim utakmicama Tunis je remizirao sa Danskobm, 0:0, dok su Sokerusi poraženi od Francuske 4:1.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter