5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

U SUSRET DERBIJU: Zvezda bolje raspoložena, Partizan moćan i pored dva vezana poraza!

Objavljeno: 25.11.22 u 11:07

Biće to spektakl kao i uvek.

Jedni od najjačih timova Crvene zvezde i Partizana odmeriće snage prvi put u ovoj sezoni, u ponedeljak 28. novembra. Utakmica se igra u dvorani Aleksandar Nikolić u okviru AdmiralBet ABA lige, a domaćin je Crvena zvezda.

Crveno-beli su proigrali dolaskom Duška Ivanovića na klupu. Zabeležena su 4 trijumfa u svim takmičenjima, od čega tri u Evroligi. Prvo je savladan Asvel, potom Cibona sa skoro 40 razlike, a zatim i Alba, odnosno Makabi iz Tel Aviva sinoć.

Head coach Dusko Ivanovic (R) Luka Mitrovic,Ognjen Dobric, Nemanja Nedovic, Ben Bentil during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 5 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Asvel LDLC at Aleksandar Nikolic Hall on November 17, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sa druge strane, ekipa Partizana imala je značajno kvalitetnije rivale u proteklom duplom kolu Evrolige. Crno-beli su bili na „turneji“ po Španiji, gde su prvo poraženi od Barselone sa 79:68, dok je juče od njih bio bolji Real rezultatom 105:97. Ipak ti mečevi ne treba da stvore pogrešnu sliku, jer su u pitanju jedni od najkvalitetnijih timova u Evropi.

Biće ovo utakmica puna uzbuđenja i susret dva različita stila košarke. Partizan igra napadački, na poen više, a to su pokazali u Evroligi, jer su jedna od ekipa koja postiže najviše poena po utakmici. Sa druge strane, Zvezda pokušava da nametne nešto čvršću odbranu i tako ugrozi protivnike.

from left Dante Exum, James Nunnally, Zach LeDay, Mathias Lessort, Kevin Punter and Head coach Zeljko Obradovic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Što se tiče povreda, gotovo je izvesno da će ovaj duel propustiti Aleksa Avramović, koji je još od ranije povređen, kao i Alen Smailagić, koji je doživeo novi peh na utakmici sa Barselonom. U redovima Crvene zvezde, za sada su svi zdravi.

Partizan do sada u AdmiralBet ABA ligi ima sve trijumfe, dok je Zvezda dopustila ogromno iznenađenje Zadra u Beogradu, pa je zabeležila jedan poraz. Pored ovog derbija, ubrzo nas očekuje isti takav, ali u Evroligi, gde će u Štark Areni domaćin biti Partizan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

3
3

5 Komentara

  1. Derbija vise nema… A onih 30 gledalaca protiv Zadra vam govori da su se ljudi zasitili fmp-a i laganja samog sebe…

    9
    21
    Odgovori
  2. Steta sto je zvezda ugasena pa vise nema vecitog derbija. A u ovom gradsko-prigratskom ne znam ko ce pobediti, samo znam da mladi mutanti nece

    18
    28
    Odgovori
  3. Partizan kada igra protiv cvrste ekipe,ne moze da odgovori istom agresivnoscu-energijom.To je glavni i najveci problem.I drugi sekundarni problem,da se skoro sve akcije individualno odigravaju,bez razigravanja ostalih igraca.U 90%situacija je tako.Tako da nisam optimista.

    10
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter