0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

TIJAGO SILVA UDARIO NA PIKSIJA: „To je bio nedostatak poštovanja – neka nas sledeći put malo bolje analiziraju!“

Objavljeno: 25.11.22 u 09:30

Oštre reči kapitena Brazila!

Reprezentacija Brazila rutinski je savladala Srbiju u poslednjem meču prvog kola grupne faze na ovogodišnjem Mundijalu – 2:0. Da nije bilo odličnog Vanje Milinković-Savića utisak je da bi bilo još golova u mreži Orlova.

Kapiten reprezentacije Brazila, Tijago Silva, otvoreno je rekao da su ih izjave Dragana Stojkovića Piksija, selektora selekcije Srbije, dodatno motivisale.

Uvek smo srećni kada pobedimo sa 1:0 ili 2:0. Srećni zbog toga što pozadi nismo mnogo trpeli. Ne volim mnogo da govorim, da izazivam kontroverze, ali njihov trener je pitao: ’Ko će da vam brani gol ako budete igrali sa četvoricom napadača?’ To je nedostatak poštovanja. – odbrusio je štoper Čelsija.

Nastavio je istim tonom.

Ne tražimo ni od koga da nas se plaši, ali malo poštovanja… Da su malo analizirali naš tim videli bi da retko primamo golove, bez obzira na to da li igramo sa trojicom ili četvoricom napred. – rekao je Silva

FOTO: STARSPORT

Nije da su baš čitali u svlačionici izjavu Piksija, ali došlo je do njih preko društvenih mreža.

Ne, živimo u tom vremenu, sve dođe do vas. Telefoni, društvene mreže, koliko god da bežiš od toga… Otvoriš Instagram i eto ga na ’naslovnoj strani’. Zaista ne volim da previše pričam o protivnicima, jer svima njima ukazujemo puno poštovanje. Ali njihov selektor nije poštovao nas, posebno nas u defanzivi, jer zna on ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro i Tijago Silva. – iskren je Brazilac.

Čini se da su Piksijeve reči baš isprovocirale Silvu.

Fudbalski smo ih zatvorili. Trudili se da neutralizujemo njihove poteze. Nisu imali šansu da daju gol. Pa neka nas sledeći put malo bolje analiziraju. I neka govore sa malo više poštovanja. – zaključio je Tijago Silva.

Podsećamo, Dragan Stojković je na pitanje kako će se odbraniti od četiri napadača Brazila, upitao ko će da igra odbranu. Više je to bilo u šaljivom tonu, ali Brazilci očigledno nisu to tako shvatili.

Rekoste četvorica napadača će da igraju? Onda smo gotovi. O, moj Bože. Mora da ste baš srećni što imate četvoricu napadača u isto vreme? A šta je sa odbranom? Neko mora da igra i odbranu, zar ne? – zapitao se Piksi.

FOTO: STARSPORT

U sledećem kolu Brazil igra protiv Švajcarske, a Srbija sa ekipom Kameruna.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter