0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

PREČKA IZNAD PIKFORDA SE I DALJE TRESE NAKON PULIŠIĆEVOG PROJEKTILA: Englezi su pravi srećnici, Amerika daleko opasniji rival! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.22 u 20:46

Bez pogodaka nakon 45 minuta igre!

Zajedno sa arbitrom Hesusem Valencuelom i njegovim asistentima, na teren ‘Al Bajt‘ stadiona u Al Koru, izašli su reprezentativci Engleske i Sjedinjenih Američkih Država. Utakmica druge runde B grupe na Svetskom prvenstvu počela je u terminu od 20 časova. Nakon prvog dela igre na semaforu je najmanje popularan rezultat (0:0).

Engleska je odmah nakon žreba za Mundijal proglašena za apsolutnog favorita u svojoj grupi, u kojoj se pored aktuelnog vicešampiona Evrope nalaze još SAD, Iran i Vels.

 Tokom dana je odigrana još jedna utakmica u ovoj grupi, na kojoj je Iran nadigrao Vels sa 2:0.

Ekipa selektora Sautgejta preuzela je inicijativu i kontrolu nad loptom od uvodnih minuta meča. Posed lopte je u značajnoj meri bio na strani favorizovanog sastava, pa su Amerikanci vrlo retko bili u situaciji da kombinuju i režiraju akcije. Ipak, nisu Englezi imali nimalo lak posao, s obzirom da je njihov rival bio izuzetno direktan u nameri da ugrozi Pikforda.

Maestralno su kombinovali Englezi, ali nedostajao je završni pas u njihovoj igri. Falilo je kreacije u završnoj fazi napada, pa su Amerikanci odolevali njihovom pritisku.

Berhalterovoj ekipi posed očigledno nije bio potreban kako bi pokazala napadački potencijal koji očigledno poseduje. Moglo je u 17. minutu doći do promene rezultata, kada je fantastičan centaršut umalo iskoristio Haji Vrajt. Amerikanac je nadskočio svoje čuvare, ali lopta je prošla nekoliko milimetara pored stative na radost evropskog predstavnika.

Nastavile su SAD da muče defanzivnu liniju protivnika. Brze razmene dodavanja nisu prijale štoperima Engleske, pa se neretko u nelagodnim situacijama nalazio iskusni čuvar mreže, Pikford.

Fudbaler Juventusa, Veston Mekeni, našao se u odličnoj situaciji u 26. minutu igre. Dobio je brzonogi Mekeni sjajnu loptu na oko 11 metara udaljenosti od gola, ali njegov pokušaj je bio izrazito neprecizan. Samo 180 sekundi kasnije još jednom se istakao Pikford. Golmanski refleks je spasao favorita, jer je čuvar mreže Evertona zaustavio Junusa Musaha u obećavajućoj prilici.

Sreća je večeras definitvno na strani Engleza! Ako je neko sumnjao u tu hipotezu do tada, uverio se u 33. minutu susreta. Mladi vezista Čelsija, Kristijan Pulišić, uputio je pravi projektil na gol rivala, a lopta je pogodila prečku koja se i dalje trese.

Kako je meč odmicao Amerika je izgledala sve opasnije, a nismo mnogo videli od Engleske koja je neprestano usporavala igru dugačkom organizacijom napada. Zvuči čudno, kada se u obzir uzme da većina engleskih reprezentativaca nastupa u fizički najzahtevnijoj ligi na planeti (Premijer liga), ali neretko je delovalo da su Amerikanci fizički nadmoćniji protivnik u večerašnjem odmeravanju snaga.

Pulišić je propustio priliku da udarcem glavom dovede Ameriku u prednost nakon centaršuta Desta u 43. minutu, a najbolju priliku na drugoj strani terena nepreciznim pokušajem upropastio je Bukajo Saka.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter