1
Katar 2022

FOTO: Youtube/Screenshot

NEVEROVATNE SCENE U KATARU: Iranci naterani da pevaju himnu, navijači plakali i zviždali! (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.22 u 12:12

Evo šta se dogodilo.

Prvo poluvreme utakmice između Irana i Velsa, završeno je rezultatom 0:0. Pored poništenog gola Irancima, ovaj duel obeležilo je i ono što se desilo pri intoniranju himni.

Naime, prema navodima mnogih svetskih medija, fudbaleri Irana su nakon prve utakmice u kojoj nisu pevali himnu svoje države, zbog protesta i neslaganja protiv političke situacije u zemlji, naterani da pevaju himnu.

Njihovi navijači, sve to su ispratili zvižducima, a mogli smo videti i suze na njihovim licima.

Podsećamo, do situacije u Iranu, došlo je nakon što je verska policija zbog kršenja pravila oblačenja, uhapsila mladu Kurdkinju Mahsu Amini, koju su premlatili u policijskom kombinju. Ona je tada pala u komu, a kasnije i preminula, što je pokrenulo lavinu protesta u toj zemlji.

Vlasti u Iranu, istakle su da nesrećna devojak nije preminula od posledica batina, a režim je ubrzo krenuo sa gušenjem protesta. Pojedini aktivisti za ljudska prava navode da je zbog toga ubijeno 378 osoba, od čega čak 47 dece i 27 žena.

VESTI O MUNDIJALU:

3
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter