0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

MITROGOL SVESTAN ŠTA JE FALILO: „Nedostajao je taj ‘bezobrazluk’ koji umemo da imamo!“

Objavljeno: 25.11.22 u 08:55

Teška noć za njega.

Slegli su se utisci nakon sinoćnjeg poraza. Brazil je bio bolja ekipa i zasluženo su slavili sa 2:0. Ipak, za Orlove ništa se ne menja, pobeda u predstojeća dva duela znači prolaz u nokaut fazu.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije, Aleksandar Mitrović, istakao je da fizički nije baš najbolji, ali da je zdrav.

Čim sam igrao znači da sam zdrav, ali nisam fizički još najbolje. I ja i Duci (Dušan Vlahović) nismo mnogo igrali zadnjih mesec dana. I Kole (Filip Kostić) je falio… – rekao je srpski napadač.

Nema mestu panici, sve i dalje zavisi samo od Srbije i to je ono što je najbitnije.

Nije se završilo kako smo želeli. Izgubili smo i razočarani smo zbog toga, ali idemo dalje. I dalje sve zavisi od nas. Imamo još dve utakmice i spremićemo se dobro za njih. – izjavio je fudbaler Fulama.

FOTO: STARSPORT

Njegov utisak je da je ekipi falilo malo agresivnosti i tog ‘bezobrazluka’ u igri.

Utisak sa terena je da dam je nedostajalo malo agresivnosti. Fizički smo pali pred kraj prvog poluvremena i početkom drugog. Gubili smo lopte koje ne bi smeli da gubimo. Gol je visio u vazduhu, nismo uspeli da se izdignemo, a imali smo neke polušanse. Generalno nismo bili opasni kao što znamo, falio nam je završni pas, nedostajao nam je ‘bezobrazluk’ koji umemo da imamo u igri. – istakao je napadač Orlova.

Osvrnuo se i na utakmicu Kameruna i Švajcarske, koji su naredni protivnici Srbije. Evropska selekcija je slavila sa 1:0.

Čvrsta utakmica, teška kao i svaka na Svetskom prvenstvu. Ne baš prelepa, ali nema šta, mi idemo dalje. Idemo na pobedu, i dalje sve zavisi od nas. Nismo ostvarili rezultat koji smo želeli, ali bilo je i pozitivnih stvari. – kazao je srpski fudbaler.

U ponedeljak novi izazov – reprezentacija Kameruna. Čini se utakmica koja mora da se dobije.

Kamerun je čvrsta ekipa koja puno trči. Pokušavaju da igraju pozadi, preuzimaju rizik… Analiziraćemo ih narednih dana, ali sigurno su ekipa sa kojom može da se igra i biće drugačija utakmica nego danas. – ističe Mitrogol.

FOTO: STARSPORT

Za kraj, prokomentarisao je igru Brazila i kako je on sa terena video Karioke.

Samo pojačavaju tempo, idu sve jače i jače, imaju jaku klupu i ko god da uđe, ne oseća se razlika. Imaju jednu od najjačih ekipa na svetu… Bio je ovo bolan poraz, ali bolje sada jer u naredne dve utakmice i dalje sve zavisi od nas. Imamo vremena da se oporavimo i uradimo analizu. – zaključio je Aleksandar Mitrović.

Narednu utakmicu Orlovi na Mundijalu igraju u ponedeljak od 11 časova protiv selekcije Kameruna. Obe ekipe u prvom kolu su poražene.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter