0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

KATAR SE UPISAO: Domaćini pokazali da znaju da igraju fudbal, ali Senegalci rutinski priveli utakmicu kraju! (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.22 u 15:59

Zanimljiv susret, a nije se baš očekivalo!

Reprezentacija Senegala savladala je Katar na stadionu Al Tumama u okviru prvog meča drugog kola grupe A Svetskog prvenstva – 3:1.

Očekivano, Senegalci su od početka preuzeli inicijativu, dok se Katar opredelio na defanzivu. Prvu priliku afrička selekcija imala je u 16. minutu. Dijata je probio po levoj strani i šutirao, ali je golman Katara, Baršam, bio spreman i izbacio tu loptu u korner.

Upravo iz tog kornera Senegal je mogao do prednosti. Baršam je „zaplivao“, a pokušaj afričke ekipe otišao je pored gola.

Nempalis Mendi je zapretio golu Katara u 24. minutu veoma preciznim i oštrim šutem koji je otišao malo pored stative.

Senegalci su konačno probili odbranu Katara koja se povijala u 41. minutu preko Dije. Loša reakcija odbrambenog igrača Katara, Kouokija, a nije oklevao napadač Senegala.

Nije dugo prošlo u drugom delu igre, a Senegalci su ponovo naterali Baršama da vadi loptu iz mreže. Igrao se 48. minut, Jakobs je centrirao iz kornera, a drugi napadač afričke ekipe Dijediju se upisao šutem glavom.
Nakon ovog gola domaća selekcija je konačno počela da igra fudbal, kao da su shvatili da moraju napasti.
Prvo je zapretio Abdelkarim odličnim udarcem sa skoro 30 metara, ali je lopta otišla samo nekoliko centimetara pored gola Eduarda Mendija. Ponovo su zapretili dva minuta kasnije. Afif je pronašao Almoeza na ivici šesnaesterca, ovaj vrlo lepo šutirao, ali je Mendi pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta.
Golman Čelsija je klasu pokazao i u 67. minutu, kada je refleksom čist zicer skinuo Mohamadu koji se ubacio u peterac Senegala. Definitivno, ovaj period je pripao fudbalerima Katara.
Ni Mendi nije mogao da pomogne u 78. minutu kada je nakon sjajnog centaršuta Mohamed Muntari odlično reagovao i smanjio na 2:1.
Konačan nokaut domaćoj selekciji zadao je Bamba Dijeng u 84. minutu. Lepa akcija Senegala, Pape Matar Sar je ubacio po zemlji, a Dijengu je ostalo „lakši“ deo posla s obzirom da je ostao potpuno neometan.
Podsećamo, u prvom kolu obe ekipe su poražene. Domaćin turnira izgubio je od Ekvadora sa 2:0, dok je identičnim rezultatom Senegal poražen od Holandije.

Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter