0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

KAKAV ŠOK ZA VELŠANE: Iranci u 99. i 101. minutu srušili evropsku ekipu! (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.22 u 13:03

Definicija odlične utakmice koja se završila 0:0!

Fudbaleri Irana i Velsa, od 11 časova, otvorili su drugu rundu grupne faze Svetskog prvenstva u fudbalu. Meč je završen rezultatom 2:0 u korist reprezentacije Irana. Utakmica se igrala na stadionu Ahmad bin Ali.

Obe ekipe, u ovaj susret su ušle oprezno. To ne treba da čudi jer je ovo jedan od duela koji može u znatnoj meri odlučiti putnika u narednu fazu, ili makar jednoj selekciji doneti ogromnu prednost.

Na samom startu, loptu u posedu je više imao Vels, a u 11. minutu imali su i dobru priliku. Mur je šutnuo ka golu Hoseinija u napdu, ali je on uspeo da sačua mrežu.

Samo 4 minuta kasnije, Iran je zatresao mrežu Velsa preko Golizadea, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.Nakon ove šanse, oba tima su zaigrala znatno brže.

Već nakon nekih 30 minuta igre, jasno je da je Vels preuzeo inicijativu, ali u tom periodu nismo videli nijednu ozbiljniju šansu. U nastavku igre, do kraja poluvremena, viđena je jedna zanimljiva akcija ili  u 42. minutu. Tada je Azmun zahvatio loptu nakon centaršuta, ali je šutirao pored gola.

Drugo poluvreme sa dve ogromne prilike otvorili su Iranci. Između 51. i 52. minuta čak dva puta su pogodili stativu. Prvo je Azmun odlično izbegao ofsajd zamku i iz dobre pozicije šutirao, ali je lopta završila na stativi.

U bukvalno istom napadu azijska selekcija je ponovo osvojila zapretila. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora Golizade, savladao golmana Velsa, ali na njegovu nesreću lopta ponovo završava na stativi, a ne u mreži. Azmun je pokušao sa zemlje u nastavku akcije, ali je rutinski to odbrani Henesi.

Nastavio se pritisak Iranaca. U 72. minutu Ezatolahi je veoma precizno šutirao, ali je Henesi krajnjim naporom skrenuo tu loptu u korner.

Prvo pravo uzbuđenje pred golom Irana u drugom poluvremenu desilo se nakon bombe Dejvisa u 84. minutu, ali je Hoseni odbranio.

Dobili smo i prvi crveni karton na ovom Mundijalu. Golman Velsa je loše procenio loptu i daleko od svog gola startovao na Taremija, a sudija je nakon VAR intervencije pokazao crveni karton Henesiju.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

Branili su se grčevito Velšani od kada su ostali sa igračem manje. Izgledalo je da će sačuvati bod, ali Ruzbek Češmi je fantastičnim golom u 98. minutu probio defanzivu Velšana!

Odmah u sledećem napadu Ramin Rezajan je stavio tačku na ovaj meč i postavio konačnih 2:0.

Podsećamo u prvoj rundi, Vels je remizirao sa SAD, rezultatom 1:1, dok je Engleska ubedljivo slavila protiv Irana sa 6:2. Takođe, treba napomenuti da će se Engleska i SAD sastati večeras od 20 časova.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter