0
Fudbal

Diego Maradona Soccer Football - 2010 FIFA World Cup - Johannesburg, South Africa, Sunday, June 27. 2010. Argentina vs Mexico, Soccer City Stadium (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com / STARSPORT )

DVE GODINE BEZ MARADONE: Dan kada se Dijego preselio među „prave“ Bogove!

Objavljeno: 25.11.22 u 11:55

Čudan je Mundijal bez njega.

Na današnji dan pre tačno dve godine ovaj svet je napustio Dijego Armando Maradona. Otišao je tiho i bez pozdrava.

Koliko god magije bilo u nogama Lionela Mesija, možda i više od Dijega, koliko god Kristijano Ronaldo bio uspešniji pred golom od njega, niko kao Maradona nije oko sebe stvorio kult ličnosti kojoj se svi dive i koju svi poštuju.

Argentinci i posebno Napolitanci ga gledaju kao fudbalsko božanstvo koje je pre tačno dve godine preselilo među „prave“ Bogove.

Autor čuvene „Božje ruke“ kojom je Maradona vrlo verovatno izbacio Engleze za Mundijala 1986. i kasnije odveo svoju selekciju do titule prvaka sveta.

U svojoj karijeri upisao je 91 nastup za Argentinu u kojima je upisao 34 gola. Bogatu klupsku karijeru „začinio“ je sa 259 golova u 490 nastupa. Najveći trag ostavio je u Napoliju, svakako.

Veoma je čudno gledati Svetsko prvenstvo u Kataru, a znati da se Maradona neće pojaviti u kadru. Sećamo se svi njegovih urnebesnih reakcija tokom utakmica Gaučosa tokom Mundijala u Rusiji pre četiri godine. Svoju državu je predvodio sa klupe kao selektor 2010. godine u Južnoj Africi.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter