1
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

VATROMET GOLOVA U DRUGOM POLUVREMENU: Ronaldo oborio rekord, pa drhtao za pobedu zbog Osmana Bukarija! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.22 u 18:58

Kakav meč!

U drugom meču grupe H Mundijala Kataru, fudbaleri reprezentacije Portugala savladali su Ganu rezultatom 3:2, na stadionu 974.

Ranije u ovoj grupi su remizirali Urugvaj i Južna Koreja, 0:0.

Već u 10. minutu imali smo prvu veliku priliku. Pogrešili su na sredini fudbaleri Gane, a Bruno Fernandeš je dodao do Kristijana Ronalda koji je ostao sam protiv golmana Ati-Zigija, ali nije uspeo da iskontroliše baš najbolje loptu. Bila je ovo prva prilika za Portugalca da dođe do gola na petom uzastopnom Mundijalu.

U nastavku Portugalci su imali incijativu, ali bez bilo kakve konkretizacije. Nisu uspevali ni da ugroze golmana Gane.

Sa druge strane Crne zvezde su opredeljene pre svega na defanzivu i za sada izgledaju veoma kompaktno.

Nakon 45 minuta igre – 0:0.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

Gana je prva zapretila u drugom poluvremenu – preko Kudusa koji je šutirao, ali neprecizno.

Deset minuta nakon toga, počeo je vatromet u ovom meču.

Nije išlo Portugalcima nikako do momenta kada je Salisu srušio Ronalda u svom kaznenom prostoru. Sigurno će se pričati o ovom penalu, ali sudija nije imao dilemu, a nije bilo ni intervencije iz VAR sobe.

Išao je protiv malera Kristijano, pošto je nepisano pravilo da penal ne izvodi igrač nad kojim je napravljen isti.

Veoma preciznim udarcem savladao je Ati-Zigija i doveo svoju ekipu u vođstvo.

Ovim golom Kristijano Ronaldo je ušao u istoriju kao jedini igrač ikad koji je postigao barem po gol na pet vezanih Mundijala.

Međutim, samo osam minuta kasnije Ronaldo i Portugal ostali su u šoku – nakon asistencije Kudusa, iskusni Andre Aju je pogodio i poravnao rezultat!

Nije dugo trajala radost reprezentacije Gane. Vrlo brzo su Portugalci došli ponovo do prednosti. Odličnim pasom u 78. minutu Žoao Feliks je izašao 1 na 1 sa golmanom i lepo završio akciju.

Nastavila je portugalska mašinerija da melje Ganu u tim momentima. Povukao je kontru Bruno Fernandeš u pravom momentu dodao do Rafaela Leaa, koji je prelepo završio za 3:1.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima na ovom meču. Igrao se 86. minut, stigao je odličan centaršut, a Osman Bukari, igrač Crvene zvezde, sjajno je odregovao glavom i pogodio za 3:2 i novu nadu Gane.

Do kraja je ipak ostalo 3:2.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter