0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

UTAKMICA BEZ ŠUTA U OKVIR GOLA: Urugvaj i Južna Koreja odigrali najlošije drugo poluvreme na prvenstvu!

Objavljeno: 24.11.22 u 15:55

Drugo poluvreme ispod nivoa Mundijala.

Reprezentativci Uruguvaja i Južne Koreje odigrali su nerešeno, 0:0, u prvom meču grupe H Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmica se igra na stadionu Edukejšn Siti pred nešto manje od 42 hiljade gledalaca.

Konkretnije su Korejci započeli meč, ali nisu uspevali da ozbiljnije zaprete golmanu Urugvaja.

Kako je vreme prolazilo tako su Urugvajci preuzimali incijativu. Prvu šansu imao je Fede Valverde, igrač Real Madrida. Hoze Marija Himenez je poslao dugu loptu, Valverde je primio lepo, ali i šutirao preko gola.

Nakon samo tri minuta, u 22. minutu, Urugvaj je imao najbolju priliku. Ponovo je Himenez poslao odličnu dijagonalu, Pelistri je ubacio u kazneni prostor, a napadač Liverpula, Darvin Nunjez zakasnio je za pola koraka na tu loptu.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

Nastavila je sa pritiskom južnoamerička selekcija. Pet minuta nakon ove velike prilike, krenuli su u kontru koju je povukao Nunjez, ali u ključnom momentu je poslao lošu loptu ka Oliveri.

Nisu ostali ni Korejci dužni. Igrao se 33. minut. Lepo su kombinovali ispred šesnaesterca Urugvaja i uspeli da pronađu ruku u odbrani, međutim Hvang je veoma loše zahvatio loptu na deset metara od gola i poslao je daleko na tribine.

Ogromnu šansu imao je Urugvaj u 44. minutu. Posle odlično izvedenog kornera, Godin je veoma dobro skočio, ali njegov šut glavom je završio na unutrašnjem delu stative gola Južne Koreje.

Do kraja prvog poluvremena ostalo je 0:0.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

U drugom poluvremenu videli smo potpuni pad ritma i tempa igre i jednih i drugih. Pravih prilika nije bilo sve do samog finiša.

Jedino vredno pomena jeste šut Darvina Nunjeza u 81. minutu, ali ponovo je to otišlo pored gola.

U 90. minutu Fede Valverde je mogao da šokira Južnu Koreju. Šutirao je vezista Reala sa nekih 20 metara, ali lopta je zatresla stativu još jednom na ovom meču.

Minut nakon toga Son je zapretio Roćetu, ali je njegov šut otišao pored gola.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter