6
Evroliga

from left Dante Exum Zach LeDay Ioannis Papapetrou Mathias Lessort during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

RAFALNA PALJBA U MADRIDU PRIPALA DOMAĆINU: Partizan doživeo drugi poraz u Španiji, sledi derbi u ponedeljak!

Objavljeno: 24.11.22 u 22:44

Potpuno su stali.

Košarkaši Partizana  poraženi su od Reala iz Madrida u 10. kolu Evrolige rezultatom 105:97. Crno-beli su u prvoj četvrtini zaista pokazali kakav napadački arsenal imaju, što je doprinelo postizanju čak 40 poena, ali je u drugoj usledio ogroman pad u igri i samo 11 koševa. Potom je Real uz izvanredne procente šuta uspeo da se odlepi i na kraju privede utakmicu kraju u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ljulj sa 20 poena, dok je Tavares ubacio 17. Na drugoj strani istakli su se Ledej sa 20, Egzum sa 17 i Panter sa 16 poena. Dvocifreni su još bili Naneli sa 15 i Anđušić sa 13 koševa.

PRVO POLUVREME:

Već od starta utakmice, igralo se brzo, a crno-beli, počeli su sa petorkom u kojoj svaki igrač može da zapreti šutem za 3. U 4. minutu bilo je 13:16 za crno-bele, dok je samo 2 minuta kasnije rezultat bio 22:21 za Madriđane.

Crno-beli su šutirali trojke čak 8/12, što je značajno doprinelo postizanju 40 poena u prvoj deonici.

Pao je ritam izabranika Željka Obradovića na startu drugog perioda, a usledila je dobra serija Reala. Nakon izgubljene lopte Anđušića, a kasnije i nerealizovanog napada, kada je Naneli promašio i izgubio loptu, Real stiže do 41:42.

Napravili su domaći seriju od čak 16:0, a u jednom momentu rezultat u drugoj četvrtini bio je 20:2. Najzaslužniji za to bili su Ljulj i Hezonja, koje Partizan nije uspeo da zatvori. Što se tiče napada u drugoj deonici, crno-beli su nizali promašaj za promašajem, a izostalo je i ideja i kreacije.

Trojka Ledeja, spustila je prednost na 5 razlike, ali je potom Korneli pogodio na drugoj strani. Uspeli su crno-beli da se presaberu pred poluvreme, a poslednji šut ubacio je ponovo Danilo Anđušić i to za 3 poena.

DRUGO POLUVREME:

Pokušavao je Partizan da zapreti na startu treće deonice. na trojku Serhija Ljulja, istom merom vraća Zek Ledej. Potom je nakon izgubljene lopte Kornelija, Panter postigao poene za 62:60, gde su crno-beli uspeli da se približe na jedan posed zaostatka.

Ipak, usledio je koš Kozera, a zatim i faul Anđušića na šutu za 3 poena. Zek Ledej je postigao još jednu trojku u narednom minutu, ali je nakon ofanzivnog skoka Tavaresa i poena, rezultat bio 72:66.

Održavao je Real dugo 6 poena prednosti, a nakon promašaja Egzuma, četvrtinu zatvara Gos trojkom za 86:74.

VESTI O PARTIZANU:

I u poslednjoj četvrtini, Real je bio izuzetno raspoložen, pre svega u šutu za 3. Prvo je pogodio Hezonja, dok je na drugoj strani Panter uzvratio košem uz faul. Potom je Musa postigao trojku, ali je Egzum uradio isto što i Panter, pogodio za 2+1.

Odmah zatim, usledila je nova trojka za Real, koju je pogodio Gos. Posle pogotka Lesora, bilo je 95:82. Nakon što su stigli do 99 poena, ekipa Reala je stala. Neko vreme nije bilo poena iz igre, što je iskoristio Partizan da koševima Lesora, stigne do 99:90. Nakon promašaja Tavaresa, trener Madriđana je zatražio tajmaut na oko 3 i po minuta do kraja.

Posle tajmauta, Lesor pogađa slobodna bacanja, a Dek postiže koš za 101:92. Nisu domaći dozvolili crno-belima da uhvate priključak u završnici, pa su do pobede došli rezultatom 105:97.

0
0

6 Komentara

  1. Odlicna igra jedinog srpskog SAMPIONA EVROPE s’obzirom da NEMAMO PLEYA, a zasto ga nemamo bar u rangu vILDOZE iz kk frankenstayna, to je pitanje za Drz. Srb. koja izgleda nije obavestena da KKP na klupi ima Zeljka Obradovica-najtrofejnijeg trenera evropske kosarke ikada i da kk plaqiyat posle 10 g. brukanja Srb. u EL nije zasluzio NEOGRANICENU „POMOC“ iste te Drz.a posebno ne da je predstavlja posle neprirodnog ‘ozivljavanja’ kk mutanta!!!!

    3
    7
    Odgovori
    • Srbskog prvaka Evrope ni u košarci ni u fudbalu nemamo,,a ako već hoćeš da ostaneš nešto tako(što je u svakom slučaju ogroman uspeh),onda napomeni jugoslovenski…i da su klubovi iz Jugoslavije prvaci Evrope u košarci bili 10 *,,a u fudbalu samo 1,, i dodaj još i podatak koji klub je bio naj uspešniji u toj istoj Jugoslaviji.
      Ne iskrivljuje činjenice non stop.
      Krenite sa putovanjem kroz istoriju…

      2
      1
      Odgovori
      • U pravu si , vi nemate ima ga Zeleznik ! Cinjenice su da smo jedini klub u istoriji kosarke koji je iz druge drzave,hale zbog sankcija krenuo u osvajanje Euroleague! Cinjenica je da smo jedini klub kojeg su pristalice drugog kluba prihvatile kao svoje i navijale za nas. Fuenlabrada je za sva vremena kao i trojka Saleta Djordjevica , 9 titula Euroleague Zeljka Obradovica ! Cinjenica je da smo dali najvise NBA igraca, reprezentativaca koji su osvojili sve …………….Cinjenica je i da smo najgledaniji klub Euroleague ! Takodje , cinjenica je da ste uz pomoc drzave oterali najtrofejnijeg trenera Duleta Vujosevica jer drugacije niste mogli da uradite nista na terenu ……………Sportski pozdrav

        0
        1
        Odgovori
        • Cinjenica da je taj Dule Vujosevic i tvoj kriminalni Partizan 20 i kusur godina radio sta je hteo!
          Otimali igrace,vredjali sudije,namestali,ugasili jedan Hemofarm jer ih je on dobijao!
          Cinjenica je i za tebe a i za onog glodara sa nikom NO LIMIT da nemate pojma i da ste ograniceni!
          Cinjenica je da je ta drzava skoro 30 godina sve davala samo za KK i FK Partizan i da je Zvezda dovedena na stub propasti cisto iz pakosti i ljubomore!
          Cinjenica je da ste i vi trebali igrati sa juniorima kao Zvezda ali ne to ne pamtite pa da vidimo gde bi onda bili!
          Cinjenica je da vi niste zasluzili sportski tu Euroleague nego vam je „dato“ i placeno na mufte!
          Jos veca cinjenica je da vam je drzava dala neogranicen budzet …Zvezda nije imala toliki budzet 10 godina koliko igra Euroleague a vi „preposteni“ grobari imate to za tri meseca!!!
          Da je pravde i ti i ovaj tvoj usrani drugar sa nikom NO LIMIT gledali bi Partizan u 10-oj ligi a za fudbal da ne komentarisem pogotovo posle izjava Mateusa i ostale kompaniji vasih hvaljenja i razbacivanja koliko ste krali i otimali a i to sto ste najkriminalniji klub treba da budete srecni sto uopste jos i postojite!
          E to vam je cinjenica a najveca je ta da je Partizan najvece zlo i kancer sporta!
          Obraz i tvoj i tvog drugara NO LIMIT gori je i od djona!
          Sportski pozdrav!

          1
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter