1
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

KARIOKE ZAPLESALE NA ‘LUSAILU’: Rišarlison majstorijama ugasio nade Orlova, Brazil opravdao ulogu favorita! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.22 u 21:55

Srbija daleko od svog prepoznatljivog stila igre!

Uprkos pozitivnoj energiji i optimizmu koji su se prethodnih dana mogli osetiti u vazduhu, Orlovi su odigrali daleko lošije od očekivanog, te samim tim nisu imali dovoljno snage da se suprotstave spektakularnom timu Brazila. Karioke su u potpunosti slomile otpor fudbalske reprezentacije Srbije, pa su izabranici Dragana Stojkovića Piksija doživeli neugodan poraz na startu Mundijala. Brazil je na ‘Lusailu‘ u Dohi slavio je sa sigurnih 2:0, što je gledajući prikazano u drugom poluvremenu čak i povoljan rezultat za naš tim. Bez ikakve sumnje Orlovi su dali poslednji atom snage kako bi došli do željenog rezultata, ali osim toga što nisu uspeli da se predstave u prepoznatljivom maniru, naspram sebe su imali i definitvno glavnog favorita za osvajanje popularne ‘boginje’. Rišarlison je sa dva postignuta pogotka rešio pitanje pobednika.

FOTO: STARSPORT

Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, jer Orlove naredne sedmice očekuju još dva duela, gde su šanse za povoljan rezultat daleko veće u odnosu na duel sa Brazilom. Srbija će najpre u ponedeljak igrati protiv Kameruna, a četiri dana kasnije ih očekuje susret sa Švajcarskom, koja je danas sa minamalnih 1:0 nadigrala afričku selekciju.

Glavni arbitar meča, Alireza Fagani iz Irana, dao je znak za početak dvoboja, a na travnatoj podlozi se zakuvalo od prve sekunde. Atraktivni potezi Strahinje Pavlovića naterali su Rafinju da već u prvom minutu napravi oštar prekršaj. Srbija je odmah izašla vrlo visoko, snažan presing na defanzivnu liniju Karioka zbunio je najtrofejniju selekciju.

Sudija Fagani je razočarao navijače našeg tima već u 6. minutu, kada je zbog dva starta u razmaku od nekoliko sekundi pokazao žuti karton Strahinji Pavloviću.

Greške iranskog arbitra mogle su mnogo uticati na rezultat, s obzirom da je nanizao tri takve na štetu naše selekcije u svega 14 minuta igre. Nejmar je upravo tada pokušao direktno iz kornera, ali Vanja Milinković-Savić je sigurnom reakcijom otklonio opasnost.

Tri prekršaja veoma snažnog inteziteta oproštena su Brazilcima, dok je jedini faul Pavlovića okarakterisan kao faul vredan javne opomene.

Vezista Mančester junajteda, okušao je sreću sa distance u 21. minutu meča, ali naš čuvar mreže je bio na pravom mestu. Pokazao je još jednom omaleni Brazilac koliko može biti opasan čak i kada je u pitanju ogromna udaljenost od protivničkog gola.

Srbija je prvi put ozbiljnije zapretila u 26. minutu. Odlična kratka kombinacija na sredini terena finiširana je solo prodorom i centaršutem Dušana Tadića. Lopta je bila namenjena popularnom Mitrogolu, ali Alison je uspeo da interveniše ispred najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandra Mitrovića.

Vanja Milinković-Savić je briljirao u 27. minutu. Vinisijus Žunior je pobegao iza leđa našim defanzivcima. Tijago Silva je ‘provukao’ lucidan pas. Brzonogi as Reala je istrčao ispred našeg golmana, alli usledila je fantastična intervencija.

Fagani je jednostavno, bez trunke griže savesti, nastavio da maksimalno šteti srpskoj ekipi. Glavni arbitar je u kontinuitetu opraštao sve oštrije prekršaje Brazilaca. Kriterijum suđenja od samog starta nije bio isti.

Rafinja je propustio najbolju priliku za Brazil, kada je uputio očajan udarac po zemlji u 35. minutu. Lopta je završila u naručju našeg golmana.

Tadić-Živković-Tadić, pa centaršut na drugu stativu i udarac Mladenovića glavom bila je akcija Srbije u 37. minutu. Neprecizan je bio levi bek varšavske Legije u nameri da ugrozi golmana Karioka.

Odlično je kombinovala Srbija sve do trenutka kada je Gudelj izgubio loptu u blizini kaznenog prostora rivala. Brazil je krenuo u brzu tranziciju, Milenković je loše reagovao, ali imali su Orlovi sreće jer se Vinisijus loše snašao u odličnoj prilici.

Spasao nas je ponovo Vanja Milinković-Savić u 47. sekundi drugog poluvremena. Ogromna greška našeg igrača mogla je skupo da nas košta, ali je čarobnom reakcijom VMS sprečio Rafinju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Gudelj je direktno i sa namerom faulirao Nejmara u 49. minutu. Zaradio je žuti karton i ovog puta nije bilo razloga za primedbe. Nejmar je pogodio živi zid iz slobodnog udarca. Milenković je glavom izbacio loptu u korner.

Brazil je u potpunosti preuzeo incijativu u uvodnim momentima drugog dela igre. Vinisijus je pravio strašne probleme po levom boku našem timu. Ubacio je loptu u srce šesnaesterca odakle je neprecizno šutirao Nejmar.

U 57. minutu meča igru se napustili Andrija Živković i Nemanja Gudelj, a na teren su istrčali Nemanja Radonjić i Ivan Ilić.

Alek Sandro je poslao pravi projektil u 59. minutu! Naš golman je već bio savladan, ali sreća je pogedala Srbiju. Stativa, pa zatim leđa našeg čuvara mreže, pa tek onda let daleko od gola Srbije.

Orlovi su poklekli pritisku protivnika. Rišarlison je pokupio odbitak i sa manje od pet metara udaljenosti savladao našeg golmana. Loše je Srbija izgledala u tim momentima i bilo je pitanje trenutka kada će lopta završiti u mreži naše selekcije.

Darko Lazović i Dušan Vlahović su zamenili Filipa Mladenovića i Sašu Lukića, pa je postavka našeg tima izgledala ekstremno ofanzivno.

Odličnu šansu imala je naša selekcija u 69. minutu. Radonjić je izborio korner, izveo ga je Tadić, a Pavlović je glavom šutirao preko gola.

Velika gužva u kaznenom prostoru Brazila mogla je daleko bolje da se odrazi na naš tim. Propušteno je nekoliko odličnih prilika, a na kraju je Darko Lazović iz prve šutirao daleko preko gola.

Na brazilski način prednost je duplirao Rišarlison. Atrakcija i sve lepota ove igre viđena je u maestralnom potezu napadača Totenhema.

Iskusno su Brazilci čuvali prednost, ali nesportsko ponašanje nije prestalo od prvog minuta do samog kraja utakmice. Odugovlačenje vremena i simuliranje prilikom svakog kontakta zaista ne priliči jednoj takvoj ekipi.

Otpor je u potpunosti slomljen i Karioke su letele po terenu. Kazemiro je pogodio prečku, a Vanja Milinković-Savić je redom nizao sjajne parade i spasio je Srbiju ubedljivijeg poraza.

Delovalo je da srpski igrači jedva čekaju kraj meča, a duel je produžen za u tom trenutku ‘čitavu večnost’ (sedam minuta). Prava je sreća što Brazilci nisu povećali prednost.


Standings provided by Sofascore

 

0
1

1 Komentara

  1. Aj ne lupetajte,sudija kriminalan,Brazil odličan naši malo podbacili no bolje su igrali od buduća dva protivnika danas a staro je pravilo da je dva puta teško pobjedit istu skipu.Vidimo se u finalu. smayle

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter