0
Košarka

Foto: Twitter/@nuggets

KAKAV MEČ U OKLAHOMI: Fenomenalni Jokić nakon produžetaka bolji od raspoloženog Pokuševskog! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.22 u 09:26

Denver je u neverovatnoj utakmici slavio protiv Oklahome na gostovanju rezultatom 131:126.

Videli smo mnogo preokreta, mnogo fantastičnih poteza dvostrukog najkorisnijeg igrača NBA lige i na kraju zaslužena pobeda Denvera nakon 53 minuta košarke. Sjajno su Jokić i njegovi saigrači otvorili meč i nakon prvih 12 minuta imali veliku prednost od 17 razlike – 38:21. U rezultatski egal se vratila Oklahoma već u drugoj četvrtini, koju je pobedila sa 11 poena razlike – 42:31. Početkom drugog poluvremena, domaćin je pokazao da želi ceo plen sa ovog meča, a Denver ušao u crnu seriju, pa je rezultat na kraju trećeg kvartala iznosio čak 13 razlike za Oklahomu – 97:84.

Dok izabranici Majka Melouna nisu povezali redove, domaći košarkaši su do maksimalnih 15 poena razlike. Ipak, na krilima Nikole Jokića, koji je poenima i asistencijama kreirao seriju od 10:0, Denver se vratio u igru. Kada je Denver pokušavao da dođe u egal, Pokuševski je poogodio trojku da vrati Oklahomu na 4 poena prednosti. Međutim, nisu uspeli mnogo domaći, jer je Jokić odigrao jednu od najboljih partija ove sezone i nakon 120:120 u regularnom delu, u produžetku je bilo 11:6 za Denver koji je ostvario jako bitnu pobedu.

Jokić je bio ubedljivo najbolji akter sa čak 39 poena, dok mu je falila jedna asistencija za tripl-dabl, jer je imao i 10 skokova, pratio ga je Gordon sa 30 i Vlatko Čančar koji je došao do ličnog rekorda u NBA ligi, postigavši 20 poena. Sa druge strane, najefikasniji je bio Aleksander, koji je postigao 31 poen, a imao je i 11 asistencija, kao i 7 skokova, dok je Aleksej Pokuševski dodao 13 poena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter