0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

HRABRI ORLOVI ODOLEVAJU KARIOKAMA: Iranski arbitar nema isti kriterijum za obe ekipe, VMS sjajan između stativa! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.22 u 20:46

Bez pogodaka na ‘Lusailu’!

Ako bilo kojeg stanovnika Srbije upitate kojem danu 2022. godine se najviše radovao i nestrpljivo ga čekao male su šanse da dobijete različite odgovore. Bez ikakve dileme, reč je o 24. novembru. Došao je i taj dan. Tačno u 20 časova fudbalska reprezentacija Srbije istrčala je na teren velelpnog stadiona ‘Lusail‘ u Dohi, u nameri da odigra prvu utakmicu i ostvari što bolji rezultat na startu Svetskog prvenstva u Kataru. Orlovi se na teren istrčali hrabro, podignute glave, a motiva nije nedostajalo, pogotovo kada se uzme u obzir da se sa druge strane terena nalazi slavni nacionalni tim Brazila. Nakon 45 minuta igre rezultat je 0:0.

FOTO: STARSPORT

Glavni arbitar meča, Alireza Fagani iz Irana, dao je znak za početak dvoboja, a na travnatoj podlozi se zakuvalo od prve sekunde. Atraktivni potezi Strahinje Pavlovića naterali su Rafinju da već u prvom minutu napravi oštar prekršaj. Srbija je odmah izašla vrlo visoko, snažan presing na defanzivnu liniju Karioka zbunio je najtrofejniju selekciju.

Sudija Fagani je razočarao navijače našeg tima već u 6. minutu, kada je zbog dva starta u razmaku od nekoliko sekundi pokazao žuti karton Strahinji Pavloviću.

Greške iranskog arbitra mogle su mnogo uticati na rezultat, s obzirom da je nanizao tri takve na štetu naše selekcije u svega 14 minuta igre. Nejmar je upravo tada pokušao direktno iz kornera, ali Vanja Milinković-Savić je sigurnom reakcijom otklonio opasnost.

Tri prekršaja veoma snažnog inteziteta oproštena su Brazilcima, dok je jedini faul Pavlovića okarakterisan kao faul vredan javne opomene.

Vezista Mančester junajteda, okušao je sreću sa distance u 21. minutu meča, ali naš čuvar mreže je bio na pravom mestu. Pokazao je još jednom omaleni Brazilac koliko može biti opasan čak i kada je u pitanju ogromna udaljenost od protivničkog gola.

Srbija je prvi put ozbiljnije zapretila u 26. minutu. Odlična kratka kombinacija na sredini terena finiširana je solo prodorom i centaršutem Dušana Tadića. Lopta je bila namenjena popularnom Mitrogolu, ali Alison je uspeo da interveniše ispred najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandra Mitrovića.

Vanja Milinković-Savić je briljirao u 27. minutu. Vinisijus Žunior je pobegao iza leđa našim defanzivcima. Tijago Silva je ‘provukao’ lucidan pas. Brzonogi as Reala je istrčao ispred našeg golmana, alli usledila je fantastična intervencija.

Fagani je jednostavno, bez trunke griže savesti, nastavio da maksimalno šteti srpskoj ekipi. Glavni arbitar je u kontinuitetu opraštao sve oštrije prekršaje Brazilaca. Kriterijum suđenja od samog starta nije bio isti.

Rafinja je propustio najbolju priliku za Brazil, kada je uputio očajan udarac po zemlji u 35. minutu. Lopta je završila u naručju našeg golmana.

Tadić-Živković-Tadić, pa centaršut na drugu stativu i udarac Mladenovića glavom bila je akcija Srbije u 37. minutu. Neprecizan je bio levi bek varšavske Legije u nameri da ugrozi golmana Karioka.

Odlično je kombinovala Srbija sve do trenutka kada je Gudelj izgubio loptu u blizini kaznenog prostora rivala. Brazil je krenuo u brzu tranziciju, Milenković je loše reagovao, ali imali su Orlovi sreće jer se Vinisijus loše snašao u odličnoj prilici.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter